1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Sennheiser la Braşov: 100 de angajaţi vor face căşti audio. De ce au ales nemţii România

Integrarea solidă cu spaţiul economic european, infrastructura bună şi forţa de muncă de calitate au determinat Sennheiser, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de echipamente audio din lume, să-şi deschidă cea de-a patra fabrică la Braşov. Producţia începe din această vară cu 100 de angajaţi, care vor asambla în principal căşti audio.

20 mar, 2018 | | ECONOMICA.net

"România, şi Braşovul în particular, oferă Sennheiser un mediu de afaceri excelent pentru noua fabrică, cu o infrastructură bună, o conexiune puternică la zona economică europeană şi angajaţi bine instruiţi. Sennheiser va începe producţia în vară, cu până la 100 de angajaţi. Fabrica de la Braşov se va focusa pe asamblarea de produse electronice de consum, în special căşti", a declarat, la solicitarea ECONOMICA.NET, purtătorul de cuvânt al Sennheiser, Daniel Schiffer.

Compania germană a refuzat să facă comentarii privind mărimea investiţiei. Din informaţiile ECONOMICA.NET, finanţarea vine din surse proprii, fără ajutoare de stat sau fonduri UE.

Reprezentantul Sennheiser a mai afirmat că recrutările pentru funcţiile de management şi pentru echipa de ingineri sunt aproape gata, iar compania va demara în curând procesul de selecţie pentru angajaţii de pe linia de producţie.

Compania germană Sennheiser, unul dintre cei mai mari producători de echipamente audio la nivel mondial, a anunţat, luni, că va construi o fabrică la Braşov, în incinta parcului industrial ICCO Braşov. Va fi cea de-a patra fabrică a companiei, după cele din Germania, Irlanda şi Statele Unite ale Americii.

“De mai mulți ani, EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa) este regiunea care ne-a adus cele mai mari creșteri. Cu noua fabrică din România, avem o a treia bază de producție europeană și, în același timp, ne extindem rețeaua de distribuție din Europa. Aceste acțiuni ne oferă un mai bun control asupra volumelor de producție, dar și capacitatea de a fi mai flexibili în a adapta produsele noastre la cerințe de piață dinamice”, a afirmat, luni, Andreas Sennheiser, Co-CEO at Sennheiser.

Deschiderea fabricii de la Braşov se încadrează în strategia Sennheiser, o afacere de familie, de a-şi consolida poziţia ca companie independentă. Noua bază de producție de la Braşov va asigura pentru Sennheiser și "mai multă flexibilitate pentru a acoperi cererea din piață".

În total, Sennheiser lucrează cu 20 de subsidiare de vânzări și parteneri comerciali în peste 50 de țări din întreaga lume. Cinci centre de inovație folosesc cercetări și procese de dezvoltare pentru a îmbunătăți puterea inovativă a specialiștilor audio.

Fondată în 1945, Sennheiser este unul dintre cei mai importanţi producători de căşti audio, microfoane şi sisteme de transmisie wireless la nivel global. Compania are aproximativ 2.800 de angajaţi. Compania este condusă, începând din 2013, de Daniel şi Andreas Sennheiser, membri ai celei de-a treia generaţii a familiei fondatoare.

În 2016, ultimul an fiscal încheiat, Sennheiser a avut vânzări de 658,4 milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO