Şeful ANAF a fost înlocuit din funcţie. Zvon: Vine Diaconu

Şerban Pop a fost retras de la conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) după o discuţie avută luni cu premierul Ponta, au declarat surse guvernamentale, în timp ce alţi oficiali spun că postul va fi preluat de Gelu Ştefan Diaconu, actual secretar de stat în Ministerul Economiei.
Economica.net - lun, 22 apr. 2013, 13:32
Şeful ANAF a fost înlocuit din funcţie. Zvon: Vine Diaconu

Motivul îndepărtării lui Pop ar fi că nu a reuşit să reducă evaziunea fiscală.

Gelu Diaconu a fost director general adjunct al Autorității Naționale a Vămilor, în perioada 1997-2001. În 2005, el a ajuns vicepreședinte al ANAF şi șef la Vamă, fiind numit de premierul de-atunci, Călin Popescu Tăriceanu.

El a fost schimbat din funcție în februarie 2009 de premierul Emil Boc, ajungând director general la acelaşi ANAF. Este finul senatorului liberal Dan Radu Rușanu, la fel ca ministrul Finanţelor, Daniel Chițoiu, şi el fost şef ANAF.

Şerban Pop a fost numit la conducerea ANAF în locul lui Sorin Blejnar, care a fost revocat in funcţia de preşedinte al ANAF de fostul premier Mihai-Răzvan Ungureanu, în urma unei analize a performanţei manageriale a ANAF.

Găsiţi aici CV-ul lui Gelu Ştefan Diaconu


Om de încredere al Ministrului Finanţelor, Daniel Chiţoiu

 

Anul trecut, în vară, Daniel Chiţoiu devenea preşedinte interimar PNL, funcţie părăsită tot provizoriu de preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care prelua funcţia de preşedinte intermiar al României. Chiţoiu era atunci ministrul Economiei, post pe care a trebuit să-l părăsească pentru că nu mai putea sa-si duca la indeplinire toate sarcinile de ministru. Astfel, a dat un ordin prin care atribuţiile sale erau preluate de un secretar de stat din Minister, nimeni altul decât Gelu Ştefan Diaconu, numit secretar de stat la doar o zi după preluarea interimatului PNL de către Chiţoiu.

La această oră, numirea lui Diaconu în funcţie nu este sigură. Premierul Ponta este cel care va semna numirea noului şef ANAF. Acesta ar putea avea două sarcini majore: reducerea evaziunii fiscale, cerută de guvern, şi o eventuală reorganizare a întregului aparat ANAF, dorită de ministrul Chiţoiu.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
România, înainte de Florii – situaţia oficială de vineri, 23.04.2021, ora 13 – criza CORONAVIRUS
România, înainte de Florii – situaţia oficială de vineri, 23.04.2021, ora 13 – criza CORONAVIRUS
Criza Coronavirus 23 aprilie, ora 13 - 2.523 cazuri noi, 470 în Bucureşti. 1.391 pacienţi la terapie intensivă, 170 morţi în ultimele 24 de ore. Scăderi la numărul pacienţilor de la terapie......
Rabla pentru Electrocasnice 2021 – când începe programul și ce modificări apar
Rabla pentru Electrocasnice 2021 – când începe programul și ce modificări apar
RABLA ELECTROCASNICE 2021 - Programul guvernamental va începe de la 1 mai 2021, prin înscrierea comercianților în platforma ...
Poliţia Capitalei: Poliţiştii vor acţiona în perioada Floriilor şi în zonele destinate grătarelor. Grupuri de peste 6 persoane – interzise
Poliţia Capitalei: Poliţiştii vor acţiona în perioada Floriilor şi în zonele destinate grătarelor. Grupuri de peste ...
Poliţiştii va acţiona, în perioada premergătoare şi în perioada sărbătorilor de Florii, în zonele lăcaşurilor ...
Un studiu din Marea Britanie arată o scădere cu 65% a infectărilor după prima doză de vaccin
Un studiu din Marea Britanie arată o scădere cu 65% a infectărilor după prima doză de vaccin
Cazurile de COVID-19 raportate în rândul adulţilor din toate categoriile de vârstă au scăzut cu 65% în Marea Britanie ...