1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Sergio Marchionne: Discutăm formarea unui parteneriat tehnic între Fiat Chrysler şi Hyundai, şi nu o fuziune

Grupul italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) este în negocieri cu producătorul auto sud-coreean Hyundai Motor pentru un parteneriat tehnic, a anunţat sâmbătă şeful FCA, Sergio Marchionne, transmit Reuters şi Bloomberg.

03 dec, 2017 | Agerpres

Alianţa ar putea deveni ''una solidă'' deşi nu există posibilitatea unei fuziuni între companii, a declarat Sergio Marchionne într-un interviu acordat la muzeul Alfa Romeo Museum din Arese, în apropiere de Milano.

'Există potenţial pentru formarea unui parteneriat tehnic cu Hyundai, care furnizează deja unele componente şi sistemele de transmisie pentru SUA. Să vedem dacă putem ajunge la un acord privind dezvoltarea sistemelor de transmisie şi motoare pe hidrogen'', le-a declarat reporterilor şeful FCA după prezentarea informaţiilor privind planificata revenire a Alfa Romeo în circuitul Formulei 1.

Celebra marcă italiană Alfa Romeo îşi va face revenirea în Formula 1 după peste 30 de ani de absenţă, devenind în sezonul viitor sponsorul de nume al echipei Sauber.

În ultimul timp FCA a fost obiectul multor speculaţii, mai ales după ce în 2015 a încercat fără succes să fuzioneze cu rivalul mai mare General Motors. Marchionne, în vârstă de 65 de ani, un susţinător vocal al consolidării industriei auto, pregăteşte un plan de afaceri pe cinci ani, înainte de a se retrage din funcţia de director general, în 2019.

El a confirmat ţintele financiare ale Fiat Chrysler în 2018, inclusiv o creştere a profitului operaţional la aproximativ nouă miliarde de euro, eliminarea datoriei, şi a afirmat că se aşteaptă la ''costuri gestionabile'' a investigaţiei privind motoarele diesel cu care se confruntă Fiat în SUA. Problema ''ne va costa ceva' dar am redus aşteptările privind riscul'', a explicat Marchionne, adăugând că investigaţia separată din Franţa este fără temei.

Săptămâna aceasta, publicaţia Le Monde a anunţat că ancheta demarată în Franţa privind posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel produse de grupul italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) se concentrează pe maşini care au generat în această ţară vânzări de 152 de milioane de euro (181 milioane de dolari) în perioada 2014-2016.

Emisiile de oxizi de azot ale noilor modele diesel ale FCA, care includ Jeep Cherokee şi Fiat 500X, sunt de 11 mai ridicate decât limita legală, atunci când testele se desfăşoară pe o perioadă mai îndelungată de timp, comparativ cu durata uzuală de 20 de minute, datele sugerând prezenţa unui soft ilegal care să permită maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale, arată constatările anchetei realizate de Direcţia Generală pentru Concurenţă, Consum şi Combaterea Fraudelor (DGCCRF), susţine Le Monde.

FCA crede că acuzaţiile apărute în presă nu au nici o bază. Compania cooperează cu investigatorii francezi, se arată într-un comunicat al grupului italo-american.

Procurorii francezi au deschis o anchetă privind posibile încălcări ale standardelor privind emisiile vehiculelor diesel produse de Fiat Chrysler Automobiles, Renault, Volkswagen şi PSA Group.

Amenda maximă care poate fi impusă de autorităţile franceze este de 10% din cifra globală de afaceri a celor patru producători auto, sau 9,62 miliarde de euro în cazul FCA.

FCA este deja investigată în Marea Britanie şi SUA.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO