Serinus Energy revine: „Nu intrăm în lichidare. Avem resursele să ducem proiectul de gaze Moftinu la bun sfârşit”

Serinus Energy, companie care a găsit resurse de gaze, spune că nu este în pericol de lichidare, aşa cum reieşea din interpretarea datelor financiare publicate în presa străină. Compania spune că are resursele necesare pentru finalizarea lucrărilor de la Moftinu, din judeţul Satu Mare, după care va putea vinde gazele extrase din România.
Economica.net - mar, 14 aug. 2018, 08:59
Serinus Energy revine:

Iată integral precizarea trimsă de Serinu Energy trimisă redacţiei noastre, semnată de Calvin Brackman, vicepreşedinte Serinus Energy Plc.

„In numele Serinus Energy Romania, va raspundem la articolul asupra Societatii noastre care a fost publicat de publicatia Dumneavostra Duminica, 12 august 2018. Trebuie sa imi exprim ingrijorarea semnificativa  cu privire la informatiile continute in articol referitoare la situatia financiara actuala a Societatii.

In viziunea Societatii, multe din informatiile false provin de la divulgarea situatiilor financiare trimestriale ale Societatii mama, unde s-a mentionat faptul ca Societatea poate incalca anumite intelegeri cu privire la facilitatile noastre de debit avute la BERD. As dori sa va aduc la cunostinta faptul ca aceste intelegeri (care sunt rapoarte financiare continute in aproape toate acordurile de imprumut) nu inseamna ca Societatea este in lichidare si nici ca nu-si poate indeplini vreuna din obligatiile curente sau viitoare . De fapt, in declaratiile financiare dezvaluite, Societatea afirma: “Presupunerea cheie in scenariile de baza este programul inceperii productiei comerciale in Romania si performanta zacamantului dupa punerea in functiune si abilitatea de a redeschide zacamantul Chouech Es Saida in Tunisia asa cum s-a stabilit inainte. Scenariile, inclusiv atunci cand s-a luat in considerare orice posibilitate rezonabila de dezavantaj, indica faptul ca grupul va putea opera in cadrul facilitatilor existente de credit, daca ele raman disponibile.”

Aceasta declara ca in cadrul tuturor scenariilor rezonabile, Societatea va putea respecta toate obligatiile si prin urmare, este in intregime capabila sa “isi onoreze obligatiile financiare catre creditori”. In prezent, Compania este in stadiul final de constructie a Instalatiei de Conditionare Gaze Moftinu si de asemenea  este in timpul forajului unei sonde de explorare gaze naturale. Compania este in masura sa finanteze aceste proiecte si asteapta cu interes ca acestea sa intre in faza de productie in curand.

Societatea ar dori ca pe viitor sa fie contactata cu privire la orice posibile articole, astfel incat sa putem aduce clarificari asupra informatiilor eronate pe care le-ar putea contine articolul. Va rugam sa tineti cont ca articolele care contin erori sau false informatii, in special cele referitoare la pozitia noastra financiara si posibilitatea de a ne indeplini obligatiile pot cauza tulburari grave si complet inutile si  ingrijorare printre investitorii si creditorii nostri.

Pentru a reitera, Societatea nu este si nu va fi in lichidare. Societatea are suficiente resurse financiare pentru a-si indeplini obligatiile de a duce Proiectul de Gaze Moftinu la bun sfarsit, moment in care vom vinde productia de gaze pe piata din Romania.

Cu respect solicitam ca publicatia dumneavoastra sa-si retraga in timp util sau sa corecteze informatiile false cu privire la lichidarea mentionata in articolul Dumneavoastra”.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...