Noi servicii de curierat: îţi laşi coletul în magazinele de lângă casă

FAN Courier, liderul pieţei de curierat din România, va introduce începând de luna viitoare un serviciu prin care consumatorii din Bucureşti şi Ilfov vor putea expedia colete din cele 40 de magazine ale reţelelor Inmedio şi Relay. Plata se va face prin sms. Tot de atunci, compania va extinde serviciul Express Loco de 2 ore şi 4 ore în toată ţara.    
Alina Stanciu - mar, 24 iul. 2012, 10:29
Noi servicii de curierat: îţi laşi coletul în magazinele de lângă casă

Fan Courier, cea mai mare companie de curierat din ţară, va lansa începând cu 1 august 2012 serviciul Collect Point care va permite consumatorilor din Bucureşti şi Ilfov să expedieze colete şi plicuri în oricare din cele 40 de magazine ale reţelelor Inmedio şi Relay. Plata se va efectua printr-un SMS transmis de expeditor, iar serviciul este disponibil tuturor persoanelor care deţin un telefon mobil cu ocartelă activă în reţelele Orange, Vodafone si Cosmote, informează compania. ”Decizia de a lansa un astfel de serviciu a plecat din dorinţa de a veni în întâmpinarea nevoilor clienţilor şi de a ne apropia şi mai mult de aceştia. Serviciul vine în principal în sprijinul clienţilor care se află permanent în mişcare şi nu pot aştepta curierul sau care decid să efectueze o expediţie după orele de program şi au nevoie de un centru de preluare a comenzii foarte aproape, care are avantajul de a fi deschis până mai târziu. Reţelele Inmedio şi Relay permit plasarea unei expediţii, în unele locaţii chiar până la orele 23.00, şapte zile din şapte”, a declarat Adrian Mihai, acţionar FAN Courier . Potrivit acestuia, compania ia în calcul extinderea parteneriatului la nivel naţional dar şi în alte lanturi de magazine astfel încât noul serviciu să poată fi accesat şi de către clienţii din alte oraşe.

Serviciul Collect Point permite expedierea de plicuri şi colete cu greutatea de maxim 5 kg, oriunde
în reţeaua de acoperire FAN Courier. ”La momentul predării expediţiei, în magazin, clienţii vor fi asistati, vor urma instrucţiunile de pe materialele ce le vor fi puse la dispoziţie şi vor completa un formular AWB cu datele proprii şi cele ale destinatarului. Pentru a efectua plata, clienţii vor avea la dispoziţie trei numere de telefon, în funcţie de tipul expediţiei şi localitatea de destinaţie : plic sau colet, în Bucureşti sau în ţară. O dată cu transmiterea SMS-ului, clientul va fi informat că a efectuat plata serviciului de transport şi va primi un cod pe care îl va înscrie pe formularul AWB. Toţi clienţii vor reţine un exemplar AWB, pe care îl vorputea folosi ulterior, pentru a obţine detalii privind stadiul livrării”, a explicat Adrian Mihai.

Timpul de expediţie a unui colet livrat prin serviciul Collect Point este în medie de 24 de ore. Pentru a fi livrate a doua zi în Bucureşti şi în ţară, viitorii clienţi vor trebui să plaseze expediţiile până la orele 16.30-17.00, de luni până vineri sau până la orele 13.30-14.00, în zilele de sâmbătă. 

Tot de la 1 august,  Fan Courier va extinde serviciul Express Loco de 2H, respectiv pe cel de 4H, la nivelul întregii ţări, în toate agenţiile societăţii (exceptând locaţiile cu km. 0), începând cu 1 august. Astfel, clienţii persoane fizice şi juridice vor putea expedia colete în două şi respectiv patru ore în aceeaşi localitate, potrivit companiei. 

Serviciile Express Loco 2H, 4H şi 6H au fost lansate pe 1 iulie 2009, iar pe 1 mai 2012 a fost lansat Express Loco 1H. Prin intermediul acestor servicii se transportă cu precădere plicuri, colete de dimensiuni reduse sau cadouri. Din datele companiei, de la lansarea acestui serviciu s-au înregistrat aproximativ 41.000 de comenzi, dintre care 10.000 au fost plasate la numai aproape un an de la introducerea serviciului. De asemenea, în perioada iulie 2009-iulie 2012 segmentul de 2H ocupă 58% din totalul serviciilor Express Loco contractate de clienţi. Numai la începutul anului 2012 ponderea serviciului de 2H a crescut, ajungând la 71% în luna aprilie a acestui an.

FAN Courier, deţinută de oamenii de afaceri români  Felix Patrăşcanu şi fraţii Adrian şi Neculai Mihai, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 51,5 milioane euro, cu 17% mai mult comparativ cu anul anterior. Principalii competitori pe acest segment sunt DPD România, DHL, Urgent Curier, TNT România.

Te-ar mai putea interesa și
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Salariile angajaţilor Municipalităţii, majorate. Cresc în primul rând veniturile persoanelor fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi......
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul ...
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...