Serviciile bancare nemulţumesc cel mai mult pe români. Şi carnea, carburanţii şi legumele

Sectorul serviciilor bancare rămâne la coada clasamentului satisfacţiei cetăţenilor Uniunii Europene pentru al treilea an consecutiv, iar românii sunt mai ales nemulţumiţi de creditele ipotecare, de credite în general şi de cardurile de credit, potrivit unui studiu al Comisiei Europene. Piaţa carburanţilor produselor de carne şi de legume şi fructe nemulţumesc de asemeni pe români.
Adrian N. Ionescu - mar, 11 dec. 2012, 11:56
Serviciile bancare nemulţumesc cel mai mult pe români. Şi carnea, carburanţii şi legumele

România se află la coada clasamentului, pe locul 24 din 27, înaintea Estoniei, Suediei şi Bulgariei, potrivit unui indicator de performanţă al pieţei, construit de Comisia Europeană. Suedezii, ca şi românii sunt nemulţumiţi de creditele ipotecare, deşi în ţara nordică există o piaţă specializată, iar în România – nu.

Au primit cele mai proaste note şi piaţa maşinilor second-hand, cea a carburanţilor şi piaţa cărnii şi a fructelor şi legumelor.

Românii mai sunt nemulţumiţi şi de trenuri, dar se bucură de serviciile aeriene şi de sectorul telecomunicaţiilor. Studiul Comisiei Europene relevă satisfacţia românilor pentru piaţa electrocasnicelor şi a produselor electronice, de cărţi şi ziare şi de piata maşinilor noi.

Cele mai mici note date de satisfacţia consumatorilor s-au înregistrat în ţările est-europene, ai căror locuitori consideră că furnizorii nu le ating aşteptările, în timp ce occidentalii sunt mai pozitivi.

Cele mai mici scoruri primite de serviciile bancare şi de asigurări au fost acordate de persoanele cu vârste între 35 şi 54 de ani.

Libwer profesioniştii, şomerii şi studentii au fost cei mai critici, în timp ce notele cele mai bune le-au oferit pensionarii şi salariatii care lucrează la birou.

Pe de altă parte, cei care utilizează internetul au oferit note mai mari, în special în ceea ce priveşte uşurinţa de a compara diversele oferte bancare, auto sau de bunuri.

Utilizatorii de internet sunt mai înclinaţi să îşi schimbe furnizorul, în special de servicii bancare şi de asigurări, pentru că pot obţine mai uşor date despre mai multe oferte existente pe piaţă.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde de lei, de peste două ori mai mare decât anul trecut – analiză
Al doilea an Covid-19: Fondul din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate are deja deficit de 2 miliarde ...
Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate, din care e finanţat sistemul asigurărilor sociale de sănătate, are deficit de peste 2 miliarde de lei în primele două luni din 2021, cel......
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Puterea de la Havana a decis să le permită cubanezilor să taie vite și să vândă carne de vită
Autorităţile cubaneze au anunţat relaxarea unei interdicţii introdusă în urmă cu mai multe decenii cu privire la vânzările ...
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de firme din sectorul HoReCa ar putea să beneficieze de ajutoare de stat
Peste 73.200 de companii din sectorul HoReCa ar putea beneficia de o schemă de ajutor de stat cu un buget de 500 de milioane ...
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Fitch ia în calcul să amâne până anul viitor deciziile referitoare la ratingurile mai multor țări
Agenţia de evaluare Fitch a anunţat miercuri că este posibil să aştepte până anul viitor înainte de a lua o decizie ...