Sesiunea pentru depunerea dosarelor în Programul ‘Rabla Clasic’ se prelungeşte până pe 28 octombrie

Sesiunea de depunere a dosarelor pentru Programul 'Rabla Clasic' se prelungeşte până pe 28 octombrie 2016, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 20 oct. 2016, 14:38
Sesiunea pentru depunerea dosarelor în Programul 'Rabla Clasic' se prelungeşte până pe 28 octombrie

Potrivit sursei citate, în cadrul celei de-a patra etape de evaluare şi validare a dosarelor depuse de persoanele juridice în Programul ‘Rabla Clasic’ au fost analizate 415 dosare depuse de persoane juridice. Dintre acestea, 239 dosare au fost acceptate pentru 673 autovehicule şi 176 dosare au fost respinse.

În plus, au fost aprobate 9 contestaţii pentru 19 autovehicule aferente dosarelor respinse în cea de-a treia etapă de evaluare.

Pe de altă parte, pentru ‘Programul Rabla Plus’ au fost analizate un număr de 13 dosare depuse de persoane juridice, toate fiind acceptate pentru 119 autovehicule.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate şi respinse în programe sunt publicate pe site-ul AFM (www.afm.ro), la secţiunile aferente Programului ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’ 2016.

Persoanele juridice care au fost acceptate în programe se pot adresa unuia dintre producătorii/dealerii auto care au fost validaţi în Programul ‘Rabla’ şi ‘Rabla Plus’ 2016, iar cele care au fost respinse au posibilitatea să depună contestaţii începând de vineri, 21 octombrie 2016, în termen de 5 zile.

De asemenea, solicitanţii respinşi pot depune un nou dosar, la sediul AFM până la data de 28 octombrie 2016.

AFM a lansat ‘Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional” (Programul ‘Rabla”) pentru persoanele fizice în 14 iunie 2016.

Pentru acest an, bugetul alocat iniţial celor două axe ale Programului ‘Rabla’ a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 milioane de lei alocate extensiei ‘Rabla Plus’, atât pentru achiziţionarea de autovehicule noi electrice şi electrice hibride, cât şi pentru finanţarea reţelei de staţii de încărcare a acestora.

Ulterior, programul a beneficiat de două suplimentări de buget, cea mai recentă de 12 milioane de lei pentru persoanele fizice, anunţată în 12 octombrie 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...