Sevil Shhaideh: Statutul funcţiei publice, scos din Codul Administrativ, va figura în pachetul legii salarizării unitare

Economica.net
01 03. 2017
bani_lei_6699545_70266500_84136200

‘Nu sunt modificări (la proiectul Codului Administrativ, n.r.). Varianta pe care dumneavoastră o cunoaşteţi au fost doar tezele prealabile. Au fost adoptate tezele. Astăzi vorbim de tot pachetul Codului Administrativ. Singura diferenţă, să spunem, sau modificare pe care cred că o vom aduce, vom încerca să intrăm în regim de urgenţă cu statutul funcţiei publice şi aceasta a fost solicitarea reprezentanţilor Comisiei Europene, să scoatem statutul funcţiei publice din Codul administrativ, să intre în pachet şi cu Legea salarizării unitare, pentru a avea două acte normative în adoptare către Parlament în luna aprilie. Asta a fost şi cred că o să fie modificarea majoră faţă de varianta pe care tot se discută astăzi, se dezbate pe zona Codului Administrativ’, a declarat Sevil Shhaideh.

Ministrul Dezvoltării a precizat că aceasta este singura modificare, în sensul de a scoate anumite prevederi din conţinutul proiectului, dar că, de la momentul în care a preluat conducerea ministerului, reprezentanţii administraţiilor publice locale au formulat numeroase propuneri, iar din acest motiv dezbaterea publică pe Codul Administrativ a fost prelungită.

‘De când am preluat mandatul sunt foarte multe propuneri şi observaţii, de la primari, de la preşedinţii consiliilor judeţene, de la structurile asociative, ceea ce pentru mine a fost un semnal că dezbaterea iniţiată de anul trecut nu a fost suficientă. Din aceste considerente am solicitat reprezentanţilor instituţiei să stea cu acest cod în dezbatere încă o lună de zile, pentru a mă asigura că toate propunerile, observaţiile colegilor sunt preluate’, a subliniat Sevil Shhaideh.

Fostul ministru al Dezvoltării, Vasile Dîncu, a anunţat, în 17 octombrie 2016, că proiectul Codului administrativ al României a fost finalizat, ceea ce va permite existenţa unei ‘biblii’ a administraţiei, unitare şi uşor de urmărit de către primari şi care include un capitol referitor la incompatibilităţi, care ‘luminează’ o parte din ceea ce era ambiguu în legislaţie.