Sfaturi de la Orange pentru startup-uri la iCEE Fest:UPGRADE 100: Aveți răbdare și cunoașteți-vă foarte bine business-ul!

În cea de a doua zi a iCEE Fest:UPGRADE 100, Monica Obogeanu, Startup Programs Manager în cadrul Orange România, a ținut o prezentare despre modul în care antreprenorii pot să colaboreze cu marile companiile pentru a-și pune în pracitcă ideile și pentru a-și dezvolta startup-urile.
Lidia Neagu - vin, 14 iun. 2019, 13:03
Sfaturi de la Orange pentru startup-uri la iCEE Fest:UPGRADE 100: Aveți răbdare și cunoașteți-vă foarte bine business-ul!

„Da, corporațiile au mulți bani, dar și cheltuielile lor sunt pe măsură, așa că au mare grijă cum își cheltuie banii”, a spus Monica Obogeanu, Startup Programs Manager în cadrul Orange România.

Iată ce sfaturi are managerul Orange pentru antreprenorii care doresc să colaboreze cu corporațiile:

  • Startp-urile trebuie să aibă răbdare când lucrează cu corporațiile pentru că sunt mulți oameni care vin la masa negocierilor și timpul lor este limitat. Uneori, stabilim întâlniri chiar și cu o lună înainte.
  • Este foarte important pentru startup-uri să înțeleagă procesele dintr-o corporație și să aibă skill-uri de comunicare corporativă. Trebuie să știe cum să vorbească și cum să soluționeze problemele care pot apărea.
  • Trebuie să fie conștienți că o corporație poate să le impacteze în mod negativ afacerea. De aceea, trebuie să își cunoască foarte bine business-ul și să știe când să spună da și când să spună nu corporațiilor. Pot să dea feedback, dar trebuie să aibă grijă la modul în care formulează refuzul.

Ea a explicat procesul prin care selectează startup-urile cu care Orange colaborează.

„Identificăm startup-uri care se potrivesc cu portofoliul nostru de produse și împreună încercăm să găsim clienți. Lucrăm cu trei startup-uri de doi ani. Suntem foarte deschiși și am hotărât să extindem plaja de selecție. Există, desigur, riscuri, cum ar fi să nu găsim clienți, dar până acum nu s-a întâmplat”, a spus Monica Obogeanu pe scena iCEE Fest:UPGRADE 100.

Compania de telecomunicații a lansat Orange Fab, un program de accelerare de un an, conceput pentru a susține antreprenorii în dezvoltarea de produse inovatoare și distribuția acestora atât în România, cât și la nivel internațional. Prin acest program, Orange dorește să descopere startup-uri din România cu produse mature care să îmbunătățească stilul de viață și să genereze trenduri.

Compania Orange este lider de piață în România, cu peste 10 milioane de clienți și venituri de peste un miliard de euro.

Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al festivalului iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet și tehnologie precum și giganți globali ai industriei digitale.

Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste zece țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business și un total de 180 de speakeri. Evenimentul este sold out. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...