Sfaturi privind poziționarea unei mașini pe un elevator auto cu două coloane

Elevatorul auto este unul dintre cele mai revoluționare echipamente dintr-un atelier auto. Îl poți folosi pentru a ridica o mașină cu scopul de a o spăla, întreține sau repara, printre altele.
Ion Dobreanu - mie, 30 iun. 2021, 17:30
Sfaturi privind poziționarea unei mașini pe un elevator auto cu două coloane

Unul dintre cele mai populare tipuri de elevatoare auto este elevatorul cu două coloane. Dacă intenționezi să îți cumperi unul pentru atelierul tău auto și să-l transformi în echipamentul principal de ridicare a vehiculelor în vederea executării lucrărilor de întreținere și reparație, este important să știi cum să poziționezi o mașină pe un astfel de elevator auto.
Acest tip de elevator este frecvent folosit pentru ridicarea mașinilor în vederea inspecției și întreținerii lor. De asemenea, foarte popular este și elevatorul cu patru coloane, însă cel cu două coloane este foarte des utilizat deoarece este potrivit pentru mașinile mici.
Elevatorul cu două coloane are câte o coloană pe ambele părți, care contribuie la ancorarea mașinii și ridicarea ei în siguranță.

Cum să poziționezi o mașină pe un elevator cu două coloane: ghid pas cu pas

Pentru a utiliza în siguranță elevatorul cu două coloane, te sfătuim să respecți pașii următori.

Pasul 1: Poziționarea elevatorului auto

Un lucru important de luat în considerare atunci când utilizezi elevatorul auto. Zona în care îl vei amplasa trebuie să fie mare și să dispună de puncte de intrare deschise. Suprafața ar trebui să fie, de asemenea, plană, fără denivelări pentru a evita înclinarea acestuia, care poate provoca un accident.
Pentru elevatoarele mobile, poți alege o zonă pe care să o folosești la nevoie. Majoritatea elevatoarelor mobile sunt echipate cu roți, ceea ce le face ușor de deplasat. Odată ce l-ai poziționat corespunzător, elevatorul este pregătit de utilizare.

Pasul 2: Aducerea vehiculul

Acesta este un alt pas complicat. Din acest motiv, când ajungi la el trebuie să ai grijă pentru a evita deteriorarea vehiculului. Asigură-te că brațele elevatorului auto sunt înclinate pentru a face loc mașinii să intre în zona de ridicare.
Majoritatea elevatoarelor cu 2 coloane dispun de un ghid privind modul de poziționare a mașinii pe ele. Asigură-te că mașina se află în centrul platformei de ridicare, cu brațele de ridicare simetrice pe ambele părți.

Pasul 3: Verificarea adaptoarelor

Acum este momentul să acorzi atenție adaptoarelor elevatorului, care permit acestuia să ridice în mod corespunzător mașina. Alege adaptoarele în funcție de tipul de vehicul. Există adaptoare de tip unibody, cadru și adaptoare în funcție de caroseria mașinii.

Pasul 4: Plasarea brațelor sub caroseria mașinii

Mișcă brațele oscilante sub vehicul până la punctul de ridicare indicat de producător. Majoritatea modelelor noi au o săgeată care indică zona în care se plasează adaptoarele atunci când întinzi brațele oscilante. Acesta este punctul de ridicare.

Pasul 5: Pornirea elevatorului auto

Pornește elevatorul auto și permite-i să ridice ușor vehiculul deasupra solului. Odată ce roțile sunt oarecum ridicate de la sol, vezi dacă sunt la același nivel. Apoi deplasează-te în fața sau în spatele vehiculului și încearcă să-l miști pentru a vedea dacă este stabil. Roțile trebuie să fie la câțiva centimetri de sol înainte de a-l mișca, astfel încât, dacă este instabil, să nu existe accidente de muncă.

Pasul 6: Ridicarea mașinii la înălțimea dorită

După ce ai constatat că mașina are stabilitate pe elevator, o poți ridica la înălțimea dorită folosind comenzile. Alege un anumit nivel în funcție de activitatea pe care vrei să o desfășori. Poți să o ridici doar puțin pentru a o spăla și mai mult în cazul în care trebuie să efectuezi vreo inspecție sau vreo lucrare de reparație.
Dacă vrei să-l folosești în scopuri diverse, trebuie să știi cum să poziționezi diferite tipuri de mașini pe el. În manualul de utilizare vei descoperi pașii care trebuie urmați pentru ridicarea diferitelor vehicule.
Cu vehiculul ridicat, apasă maneta sau butonul de blocare a acestuia. Astfel, vei putea să lucrezi sub vehicul în deplină siguranță.

Pasul 7: Coborârea mașinii

După ce ai terminat de lucrat la vehicul, îl poți coborî. Începe prin deblocare sa, apoi coboară-l. Sub elevator nu trebuie să mai existe nimic pentru a evita accidentele.

Elevatorul auto este unul dintre cele mai importante echipamente dintr-un atelier de reparații auto. Acum că ai aflat cum să poziționezi o mașină pe un elevator auto cu două coloane, îți recomandăm să-ți cumperi unul din magazinul online Eqp.ro. Spor la cumpărături îți dorim!

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de rectificare bugetară. PNL a reproșat că nu conținea toate facturile restante
Consiliul Local Sector 1 a respins proiectul de rectificare bugetară. PNL a reproșat că nu conținea toate facturile restante
Proiectul de rectificare bugetară a fost respins luni de Consiliul Local al Sectorului 1 cu 11 voturi "pentru", 9 "împotrivă" ...
Răscumpărările de acțiuni de către companii, la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani
Răscumpărările de acțiuni de către companii, la cel mai înalt nivel din ultimii trei ani
Companiile din întreaga lume îşi recompensează cu generozitate acţionarii prin răscumpărări semnificative de acţiuni ...
Irlanda va primi un ajutor european de 920 de milioane de euro pentru a contracara efectele Brexit
Irlanda va primi un ajutor european de 920 de milioane de euro pentru a contracara efectele Brexit
Irlanda va primi 920 de milioane de euro dintr-un fond UE pentru a atenua impactul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană ...