Sfidarea Islandei: Nu a iertat băncile şi o duce mai bine ca restul Europei

Exact acum şase ani, primul ministru al Islandei dădea vestea falimentului celor mai mari 3 bănci ale ţării. Sistemul financiar al ţării era blocat. Cele 3 bănci nu au fost ajutate de stat, datoriile şi riscul nu au fost transferate către finanţele publice. Rezultatul: economia creşte cu 2,1% anul acesta, mai mult decât în cea mai mare parte a ţărilor europene, scrie La Tribune.
Economica.net - sâm, 06 oct. 2012, 11:46
Sfidarea Islandei: Nu a iertat băncile şi o duce mai bine ca restul Europei

În 2008 Islanda şi cei 320.000 de locuitopri ai săi erau în stare de şoc. Şomajul  era 13,5% în 2009, dar urmează să ajungă la 5% anul viitor. Deficitul bugetar era de 13,5%, dar este proiectat să fie 0 (zero), anul viitor.

Chiar şi împrumutul de urgenţă de la FMI, de 2,1 miliarde de euro au fost plătit mai devreme de scadenţă.
Care este secretul? se întreabă La Tribune.

„Nici o milă pentru bănci
Reykjavik „nu a încercat niciodată să-şi salveze băncile „, după cum  remarca recent Steingrimur Sigfusson, ministrul Industriei, citat de ziarul german FAZ şi La Tribune.

Cei trei giganți bancari, ale căror bilanțuri cumulate erau de 10 ori cât PIB-ul țării, nu au fost recapitalizate. Creditorii străini au fost implicați de la bun început. Reykjavik nu a încercat niciodată să le scape pielea.

„Astfel că, nu s-a produs, ca în Spania, transferul riscului de credit spre finanțele publice“, scrie cotidianul francez.

Totuşi, „adevăratul motiv pentru succesul Islandei a fost devalorizarea monedei sale (coroana), care a ajuns la 70% din valoarea iniţială.

Devalorizarea a avut un efect dramatic asupra inflaţiei, care ajunsese la 18% în 2009 (acum este 4,3%).

„Dar inflaţia a permis părţilor sănătoase ale economiei să beneficieze de revenirea economiei globale“, scrie La Tribune.

Părţile sănătoase ale economiei islandeze au fost pescuitul şi turismul şi sunt şi acum. Numărul de turişti a crescut cu 16% în fiecare an.

Traumele
Nu a fost un basm cu zâne. Populaţia  a cunoscut o sărăcie nemaiîntâlnită înainte. Guvernul a crescut taxele, ca nimeni altcineva în 2008, mai ales asupra întreprinderilor. Partidul conservator a pierdut la scor drastic în faţa social democraţilor în 2009.

Islandezii au respins de două ori, prin referendum, planul de a restitui datoria de aproape 4 miliarde de euro către Marea Britanie şi Olanda, legată tot de capitalizarea băncilor.

Ţara este divizată în privinţa adoptării monedei unice.
Poate fi Islanda un model? Dimeniunile mici ale ţării fac dificilă aplicarea lecţiei sale la o altă scară, mai mare, observă La Tribune.

Morala
„Dar lecţia Islandei arată că există alternativă la soluţia europeană, care se  ocupă mai întâi de creditori şi de bănci. De asemeni, arată că există experienţe în care  devalorizarea reuşeşte, în contradicţie cu ipoteza că ieşirea din euro ar provoca ruina ţărilor care ar opta pemntru această cale“, conchide La Tribune.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Procurorul general al CPI a început o anchetă cu privire la posibile crime de război care ar fi fost comise în teritoriile palestiniene
Update: Procurorul general al CPI a început o anchetă cu privire la posibile crime de război care ar fi fost comise în ...
Update: Lansarea unei anchete de către Curtea Penală Internaţională (CPI) privind presupuse crime de război în teritoriile palestiniene este o ”decizie politică” care ilustrează...
Guvernul de la Londra va crește cu 6% taxa pentru companii în 2023
Guvernul de la Londra va crește cu 6% taxa pentru companii în 2023
Guvernul britanic va majora taxa pe companii, de la 19% până la 25% în 2023, aceasta urmând să fie prima creştere după ...
Italienii de la Gruber Logistics au cumpărat 100 de camioane IVECO S-Way alimentate cu gaz natural lichefiat
Italienii de la Gruber Logistics au cumpărat 100 de camioane IVECO S-Way alimentate cu gaz natural lichefiat
Compania italiană Gruber Logistics, care activează și în România, în județul Bihor, a anunțat miercuri că a semnat ...
Companiile Bosch și Microsoft vor construi o platformă software pentru vehicule, care să asigure integrarea între mașini și cloud
Companiile Bosch și Microsoft vor construi o platformă software pentru vehicule, care să asigure integrarea între mașini ...
Grupul german industrial Bosch a anunțat miercuri că începe o colaborare cu Microsoft pentru a dezvoltă o platformă ...