1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Shanghai va majora salariul minim cu 13%

Oraşul Shanghai a anunţat că va majora salariul minim cu 13% până la 1.450 yuani (172 de euro) începând din luna aprilie, urmând exemplul altor oraşe chineze care au probleme cu recrutarea de personal, scrie agen'ia de presă Xinhua.

27 feb, 2012 | RTV.net

Mai multe oraşe chineze se confruntă cu o lipsă a forței de muncă odată cu reluarea activităţii după sărbătoarea Noului an chinezesc, în condiţiile în care numeroşi muncitori migranţi nu au revenit la locul de muncă din cauza creşterii costului vieţii şi a salariilor scăzute.

La începutul acestei luni, oraşul Shenzen a anunţat şi el majorarea salariului minim cu 13,6% până la 1.500 de yuani (178 de euro). La începutul anului, salariul minim a fost majorat cu 18% la Beijing şi cu 20% în provincia Guangdong, primul exportator al Chinei.

În perioada 2006-2010, China a reuşit să majoreze în fiecare an salariul minim cu 12,5%, în medie. În prezent, salariul minim în China variază între 1.500 de yuani pe lună în Shenzhen şi 870 yuani pe lună în Chongqing. Datele demografice sugerează că populaţia Chinei îmbătrâneşte rapid, iar forţa de muncă rurală disponibilă se diminuează, economiştii apreciind că acesta este motivul pentru creşterea semnificativă a salariilor în ultimii ani.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO