1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Shell a obţinut 7,25 miliarde de dolari în urma vânzării zăcămintelor de nisipuri bituminoase din Canada

Royal Dutch Shell şi-a vândut majoritatea zăcămintelor de nisipuri bituminoase din Canada, cu suma de 7,25 miliarde de dolari, companiei Canadian Natural, transmit Bloomberg şi Reuters.

09 mar, 2017 | Agerpres

Tranzacţia va reduce datoria grupului anglo-olandez Shell şi implicarea sa într-unul dintre cele mai controversate proiecte de extracţie a combustibilului fosil.

Tranzacţia face parte din programul de vânzare a unor active de 30 de miliarde de dolari, în scopul reducerii datoriei Shell, care a ajuns la nivelul record de 54 de miliarde de dolari în urma achiziţiei BG Group Plc în 2016. Compania a vândut anul trecut active de cinci miliarde de dolari, iar săptămâna aceasta a obţinut 2,2 miliarde de dolari într-o tranzacţie cu Saudi Arabian Oil Co.

O subsidiară a Canadian Natural Resources Ltd. va achiziţiona întreaga participaţie de 60% deţinută de Shell în proiectul Athabasca şi o serie de zăcăminte în regiunea Alberta.

Extragerea combustibilului din zăcămintele de nisipuri bituminoase din Canada este costisitoare şi nerentabilă în urma declinului preţului la ţiţei. De asemenea, organizaţiile de mediu se pronunţă împotriva exploatării acestui tip de zăcăminte, din cauza emisiilor de gaze de seră.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO