1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Shell, în vizorul ecologiştilor

Uriaşa companie petrolieră anglo-olandeză Royal Dutch Shell a fost joi ţinta militanţilor ecologişti, care i-au imitat site-ul internet şi au postat online o înregistrare video prin care denunţau riscurile pe care le implică forajul grupului în Arctica, relatează AFP.

08 iun, 2012 | Agerpres

Filmul prezintă o pseudofestivitate de lansare a unui foraj al Shell în Arctica, presupus a se fi desfăşurat miercuri, la Seattle (nord-vestul SUA). O femeie vârstnică poate fi văzută servindu-se cu un pahar de la o pompă în formă de sondă de foraj care nu funcţionează şi o stropeşte.

Mai multe canale media au luat în serios această înregistrare, site-ul organizaţiei de protecţie a mediului Tree Hugger conchizând că 'dacă evenimentele care s-au derulat miercuri seara sunt o prevestire, operaţiunile de foraj ale Shell în Arctica trebuie să se traducă printr-o dezordine monumentală'.

O purtătoare de cuvânt a Shell, Kayla Mackee, a dezminţit ferm participarea grupului său la vreun eveniment de acest gen.

De asemenea, militanţii au contrafăcut site-ul Shell USA, înlocuindu-l cu un ecran cu sigla grupului petrolier prin care pseudoShell transmitea următorul mesaj: 'Toţi am auzit vorbindu-se despre schimbarea climatică planetară şi de dificultăţile pe care le antrenează, în special pentru cei mai vulnerabili dintre noi. Ca toată lumea, la Shell, şi noi suntem neliniştiţi. Dar recunoaştem de asemenea că cei mai vulnerabili au nevoie crescândă de energie fosilă pentru călătoriile lor, pentru timpul lor liber, pentru necesităţile lor ştiinţifice şi dezvoltarea infrastructurilor.'

Iar la altă rubrică, falsul Shell li se adresa copiilor: 'Calota glaciară a planetei noastre se topeşte. Este rău, dar şi bine pentru că astfel Shell va putea să caute mai mult petrol, ceea ce va permite tatălui şi mamei voastre să şofeze spre magazin pentru a vă cumpăra mai multe jucării'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO