1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Shell şi Turkish Petroleum vor căuta petrol şi gaze în Marea Neagră în 2015

Companiile petroliere Shell şi Turkish Petroleum intenţionează să efectueze în 2015 lucrări de explorări maritime de petrol şi gaze naturale în zona de vest a Mării Negre, informează agenţia turcă Anadolu.

15 dec, 2014 | Agerpres

Cele două companii intenţionează să cheltuiască 237 milioane de euro pentru a efectua lucrări de explorări maritime de petrol şi gaze naturale timp de opt luni începând din primul trimestru al anului următor. Trei nave de foraj vor efectua lucrările pentru cele două companii care au de gând să angajeze între 235 şi 285 de muncitori pentru acest proiect, dintre care 80% vor fi angajaţi din afara Turciei.

În luna februarie 2013, Shell Upstream Turkey şi Turkish Petroleum au semnat un acord pentru efectuarea de activităţi de explorare maritimă în zona vestică a Mării Negre.

Cererea de resurse energetice în Turcia s-a dublat în ultimii 10 ani ceea ce obligă Turcia să caute noi surse de aprovizionare, pentru a reduce dependenţa de produsele petroliere importate.

În 2012, ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), o subsidiară a ExxonMobil Corporation, şi OMV Petrom SA au anunţat o descoperire semnificativă de gaze naturale la sonda Domino -1, situată în blocul Neptun. Potrivit OMV, Sonda Domino -1 a întâlnit o acumulare de gaze naturale de 70,7 metri, estimările preliminare evaluând acumularea la 42 până la 84 miliarde metri cubi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO