1EUR = 4.8423 RON | Bucureşti 26 º

Companii

Shell va construi un complex petrochimic în sudul Irakului, investiţie de 11 miliarde de dolari

Grupul petrolier Shell şi Irakul sunt aproape de un acord privind o investiţie de 11 miliarde de dolari pentru construcţia unui complex petrochimic în sudul ţării, a anunţat guvernul irakian, potrivit Wall Street Journal.

13 noi, 2013 | Mediafax

Shell a efectuat deja investiţii masive în Irak pentru exploatarea rezervelor de petrol şi gaze naturale.

Grupul anglo-olandez dezvoltă exploatarea de la Majnoon, un câmp petrolifer uriaş situat în apropiere de Basra, unde a început producţia luna trecută şi extrage acum 200.000 de barili pe zi, potrivit guvernului de la Bagdad.

Shell a încheiat anul trecut un acord de 17,2 miliarde de dolari pentru colectarea gazelor naturale extrase de exploatările petrolifere din sudul Irakului. Gazul nautral acumulat astfel va fi utilizat pentru acoperirea consumului intern.

Directorul general al Royal Dutch Shell, Peter Voser, s-a întâlnit marţi cu premierul irakian Nouri al-Maliki, iar acordul privind construcţia combinatului petrochimic va fi semnat în următoarele săptămâni, potrivit guvernului de la Bagdad.

Shell face parte din valul de companii petroliere internaţionale care au câştigat drepturile de dezvoltare a zăcămintelor de hidrocarburi din Irak, participând la reconstrucţia industriei petroliere a ţării, afectată sever de război.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO