1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Shuanghui va împrumuta de la bănci şapte miliarde de dolari pentru a finanţa preluarea Smithfield

Bank of China şi Morgan Stanley au acordat împreună un împrumut de şapte miliarde de dolari pentru a finanţa tranzacţia record a Shuanghui International, care a achiziţionat producătorul american de carne de porc Smithfield Foods, au declarat vineri surse anonime pentru Reuters.

31 mai, 2013 | Agerpres

Bank of China va acorda un împrumut pe cinci ani, de până la patru miliarde de dolari, în timp ce creditul furnizat de banca americană Morgan Stanley se ridică la trei miliarde de dolari.

Shuanghui International, cel mai mare producător chinez de carne de porc, a convenit miercuri preluarea companiei americane Smithfield Foods (prezentă şi în România din anul 2004 când a achiziţionat fostul combinat Comtim din Timişoara). Valoarea totală a tranzacţiei este de 7,1 miliarde de dolari, inclusiv datoria netă iar Shuanghui va plăti în numerar 4,72 miliarde dolari. Împrumuturile furnizate de Bank of China şi Morgan Stanley vor fi folosite pentru achitarea tranzacţiei şi refinanţarea actualei datorii a Smithfield.

Acţionarii Smithfield Foods vor primi 34 de dolari pe acţiune, o primă de 31% faţă de preţul de 25,97 dolari înregistrat marţi seară de titlurile Smithfield, care are aproximativ 46.000 de angajaţi. Tranzacţia ar urma să se încheie în a doua jumătate a anului.

Consiliile de Administraţie ale celor două companii au aprobat în unanimitate tranzacţia, care are însă nevoie şi de aprobarea acţionarilor Smithfield. De asemenea, tranzacţia ar urma să fie investigată de Comisia pentru investiţii străine în SUA, având în vedere că valoarea totală a tranzacţiei, 7,1 miliarde de dolari inclusiv datoriile Smithfield, este cea mai mare preluare a unei companii americane de către o companie chineză.

În România, Smithfield Ferme este o companie de producere în sistem integrat a suinelor, care îşi desfăşoară activitatea în regiunea Banat, din anul 2004, şi care este parte a Smithfield Foods, cea mai mare companie de creştere a porcinelor şi procesare a cărnii de porc din lume.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO