1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Sindicatul Piloților Blue Air cere Guvernului Orban să acorde cât mai repede ajutorul de stat promis companiei

Sindicatul Piloților Blue Air a transmis o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, prin care solicită acestuia să emită HG-ul pentru aprobarea ajutorului de stat conform OUG 139/19 August 2020, prin care companiei aeriane i se acordau ajutoare de stat în valoare de 300 de milioane de lei.

23 sep, 2020 | ECONOMICA.net

Această structură sindicală reprezintă majoritatea personalului român navigant de comandă din cadrul Blue Air. Semnatarii scrisorii susțin că firma a fost puternic afectată de un factor extern și necontrolabil, care nu-i poate fi imputabil, și anume criza generată de pandemie, care a făcut că dintr-o realitate în care toate companiile aeriene erau în căutare de personal navigant datorită creșterii accelerate a cererii de transport pasageri să se ajungă la situația din prezent, în care numărul de zboruri a scăzut dramatic.

În aceste condițîi, piloții ii cer premierului Ludovic Orban să dea cât mai repede Hotărârea de Guvern prin care să se acorde companiei ajutorul de stat promis. Sindicaliștii mai menționează că măsuri similare au au fost luate și de alte state, care au acordat ajutoare substanțiale companiilor aerine afectate de criză pandemică. Ei consideră că acordarea garanției de stat pentru accesarea împrumutului reprezintă un câștig pentru toate entitățile implicate: pasageri, angajați, colaboratori și nu în ultimul rând economia României. Fără implicarea rapidă a Guvernului, piloții susțin că riscă să-și piardă locurile de muncă și vor fi nevoiți să caute să se angajeze la niște companii străine.

"Vă rugăm, salvați aviația civilă Română! Cu deosebită stimă, Sindicatul Piloților Blue Air", se termină documentul adresat Guvernului.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO