Siemens ar putea obţine peste un miliard de euro din vânzarea diviziei IT de sănătate – Bloomberg

Grupul industrial german Siemens AG ia în considerare vânzarea diviziei IT de îngrijire a sănătăţii, evaluată la peste un miliard de euro (1,4 miliarde de dolari) pentru a se concentra pe afacerile legate de energie şi industrie, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mar, 08 iul. 2014, 09:04
Siemens ar putea obţine peste un miliard de euro din vânzarea diviziei IT de sănătate - Bloomberg

Compania germană explorează opţiunile pentru divizia IT de îngrijire a sănătăţii (baze de date pentru spitale şi tehnologia informaţiei) şi încă nu a luat o decizie finală, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al Siemens a refuzat să comenteze informaţiile.

Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, vrea să concentreze activitatea companiei pe ‘electrificare, automatizare şi digitalizare’, ceea ce a determinat analiştii să speculeze că ar putea scoate la vânzare divizia IT de îngrijire a sănătăţii, care anul trecut a fost cea mai profitabilă din cele patru afaceri ale companiei germane.

În martie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că firma explorează vânzarea diviziei de microbiologie, evaluată la peste 300 milioane de dolari.

La sfârşitul lunii mai Joe Kaeser anunţa că Siemens va renunţa la cel puţin 11.600 de angajaţi în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) până în 2016.

Un număr de 7.600 de locuri de muncă vor fi desfiinţate deoarece compania a anunţat că-şi va eficientiza activitatea şi va crea o nouă structură iar alte 4.000 de funcţii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state. Alţi angajaţi vor primi alte funcţii în companie, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recâştiga încrederea investitorilor.

Siemens, cu o vechime de 167 ani, se va concentra pe electrificare, automatizare şi digitalizare, iar operaţiunile de îngrijire a sănătăţii vor fi gestionate separat.

‘Nu intenţionăm să vindem imediat divizia de îngrijire a sănătăţii dar suntem deschişi la orice opţiuni’, a afirmat şeful Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa.

Siemens are 360.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Poşta Română permite accesul tuturor clienţilor săi în oficiile poştale, fără a solicita Certificatul verde
Poşta Română permite accesul tuturor clienţilor săi în oficiile poştale, fără a solicita Certificatul verde
Toţi clienţii Poştei Române vor avea acces în unităţile poştale din întreaga ţară fără a fi nevoiţi să prezinte ...
“ANRE face confuzie între piață liberă de energie și haos. Contractele semnate pe OPCOM n-au nicio valoare, PZU este în sine o problemă” INTERVIU Marian Năstase, Alro
“ANRE face confuzie între piață liberă de energie și haos. Contractele semnate pe OPCOM n-au nicio valoare, PZU este ...
Marian Năstase, președintele Consiliului de Administrație al Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie electrică ...
Ile, FIHR: Restricţiile ne duc din nou la un nivel de activitate redus cu circa 70-75% faţă de 2019
Ile, FIHR: Restricţiile ne duc din nou la un nivel de activitate redus cu circa 70-75% faţă de 2019
Noile restricţii în vigoare de luni vor afecta masiv industria ospitalităţii şi vor duce la un nivel de activitate redus, ...