Siemens ar putea obţine peste un miliard de euro din vânzarea diviziei IT de sănătate – Bloomberg

Grupul industrial german Siemens AG ia în considerare vânzarea diviziei IT de îngrijire a sănătăţii, evaluată la peste un miliard de euro (1,4 miliarde de dolari) pentru a se concentra pe afacerile legate de energie şi industrie, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mar, 08 iul. 2014, 09:04
Siemens ar putea obţine peste un miliard de euro din vânzarea diviziei IT de sănătate - Bloomberg

Compania germană explorează opţiunile pentru divizia IT de îngrijire a sănătăţii (baze de date pentru spitale şi tehnologia informaţiei) şi încă nu a luat o decizie finală, susţin sursele.

Un purtător de cuvânt al Siemens a refuzat să comenteze informaţiile.

Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, vrea să concentreze activitatea companiei pe ‘electrificare, automatizare şi digitalizare’, ceea ce a determinat analiştii să speculeze că ar putea scoate la vânzare divizia IT de îngrijire a sănătăţii, care anul trecut a fost cea mai profitabilă din cele patru afaceri ale companiei germane.

În martie, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg că firma explorează vânzarea diviziei de microbiologie, evaluată la peste 300 milioane de dolari.

La sfârşitul lunii mai Joe Kaeser anunţa că Siemens va renunţa la cel puţin 11.600 de angajaţi în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) până în 2016.

Un număr de 7.600 de locuri de muncă vor fi desfiinţate deoarece compania a anunţat că-şi va eficientiza activitatea şi va crea o nouă structură iar alte 4.000 de funcţii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state. Alţi angajaţi vor primi alte funcţii în companie, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recâştiga încrederea investitorilor.

Siemens, cu o vechime de 167 ani, se va concentra pe electrificare, automatizare şi digitalizare, iar operaţiunile de îngrijire a sănătăţii vor fi gestionate separat.

‘Nu intenţionăm să vindem imediat divizia de îngrijire a sănătăţii dar suntem deschişi la orice opţiuni’, a afirmat şeful Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa.

Siemens are 360.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...