Siemens şi Mitsubishi vor să preia compania franceză Alstom, curtată şi de americanii de la GE

Siemens AG negociază cu Mitsubishi Heavy Industries înfiinţarea unei societăţi mixte pentru a prelua activităţile Alstom legate de sectorul energetic, contracarând astfel oferta de 17 miliarde de dolari a General Electric (GE), au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - mie, 11 iun. 2014, 13:43
Siemens şi Mitsubishi vor să preia compania franceză Alstom, curtată şi de americanii de la GE

Una din opţiunile discutate este ca Mitsubishi Heavy să achiziţioneze operaţiunile Alstom din domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, iar Siemens să preia producţia de turbine a companiei franceze. De asemenea, Siemens este interesată de cumpărarea infrastructurii de transport a Alstom, susţin sursele.

Companiile Siemens şi GE încearcă să obţină sprijinul Guvernului francez, care vrea să obţină garanţii de la firmele care licitează pentru Alstom că vor fi păstrate locurile de muncă şi menţinută independenţa energetică a ţării. Guvernul de la Paris a adoptat luna trecută o reglementare care-i conferă puterea de a bloca preluările în sectoarele ‘strategice’, ceea ce ar putea bloca potenţiala ofertă de 16,9 miliarde de dolari a General Electric pentru Alstom.

Compania americană General Electric concurează cu Siemens pentru preluarea activităţilor Alstom legate de sectorul energetic. GE a oferit 17 miliarde de dolari în timp ce Siemens va prezenta o ofertă oficială până în 16 iunie.

Ministrul francez al Economiei, Arnaud Montebourg, a declarat recent că Executivul nu va permite dezmembrarea companiilor interne, desfacerea lor pe bucăţi pentru a fi devorate şi nu a exclus preluarea unei participaţii în Alstom ca parte a eforturilor de a asigura viitorul companiei.

Compania Siemens are 370.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport.

Compania este prezentă în România de 20 de ani, iar 1.050 angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti.

Alstom România derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport şi Grid.

 

Te-ar mai putea interesa și
Analiză XTB: Prețul grâului aproape de un vârf istoric. Veniturile producătorilor români ar putea fi cu aproape 2 miliarde de euro mai mari anul acesta
Analiză XTB: Prețul grâului aproape de un vârf istoric. Veniturile producătorilor români ar putea fi cu aproape 2 miliarde ...
Prețul grâului a crescut cu peste 130%, iar al porumbului cu 106% față de media anuală a ultimilor ani și sunt riscuri să nu se oprească aici, se arată într-o analiză a brokerului de......
SIF Banat Crișana cumpără terenul fostei fabrici Tutunul Românesc, deținută anterior de Ioan Niculae
SIF Banat Crișana cumpără terenul fostei fabrici Tutunul Românesc, deținută anterior de Ioan Niculae
SIF SPV TWO SA, parte a Grupului SIF Banat-Crișana, a cumpărat terenul fabricii „Tutunul românesc” în cadrul unei ...
Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online
Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, afirmă că prevederea conform căreia firmele de curierat ar urma ...
UE prezintă măsurile de accelerare a tranziţiei la energia verde
UE prezintă măsurile de accelerare a tranziţiei la energia verde
Comisia Europeană a prezentat, miercuri, un plan de 210 miliarde de euro pentru eliminarea dependenţei Europei de petrolul ...