Siemens renunţă la încă 4.500 de angajaţi, după ce profitul a scăzut sub estimările analiştilor

Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa, a anunţat joi concedierea a încă 4.500 de angajaţi pe plan mondial, după ce profitul grupului german a coborât cu 5% în primul trimestru din 2015, din cauza scăderii preţului la ţiţei, transmit DPA, Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - joi, 07 mai 2015, 06:41
Siemens renunţă la încă 4.500 de angajaţi, după ce profitul a scăzut sub estimările analiştilor

Aproximativ 2.200 dintre angajaţii ce urmează să fie concediaţi lucrează la unităţile Siemens din Germania, scrie Agerpres.

Profitul Siemens din operaţiunile industriale a scăzut la 1,66 miliarde de euro (1,90 miliarde de dolari) în primele trei luni din acest an, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,71 miliarde de euro. Veniturile au urcat cu 8,1%, la 18 miliarde de euro.

‘Prin iniţierea acestor măsuri, restructurarea companiei este finalizată în cea mai mare parte. Profitabilitatea operaţiunilor industriale arată că încă trebuie să îmbunătăţim anumite afaceri’, a afirmat directorul general al companiei germane, Joe Kaeser.

Siemens a confirmat joi obiectivul de a înregistra anul acesta o marjă de profit de 10-11% din operaţiunile industriale.

În februarie, Siemens anunţase concedierea a 7.800 de angajaţi, ulterior cifrele fiind revizuite la 7.400.

Anul trecut, Joe Kaeser anunţa că Siemens va renunţa la cel puţin 11.600 de angajaţi în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) până în 2016.

Un număr de 7.600 de locuri de muncă vor fi desfiinţate, deoarece compania a anunţat că-şi va eficientiza activitatea şi va crea o nouă structură, iar alte 4.000 de funcţii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state.

‘Unii angajaţi vor primi alte funcţii în companie’, a declarat Kaeser, care a demarat o revizuire a strategiei companiei pentru a recâştiga încrederea investitorilor.

Siemens, cu o vechime de 167 de ani, se va concentra pe electrificare, automatizare şi digitalizare, iar operaţiunile de îngrijire a sănătăţii vor fi gestionate separat. Kaeser vrea să recâştige astfel terenul pierdut în faţa rivalelor ABB (Elveţia) şi General Electric (SUA) şi speră că modificările în structura companiei vor ajuta Siemens să se concentreze mai mult pe succesul pe termen lung decât pe majorarea vânzărilor pe termen scurt.

În următorii trei ani, Kaeser vrea să renunţe la afacerile neprofitabile şi să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie.

Siemens are peste 300.000 de angajaţi şi este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Comisia Europeană vrea să introducă gazele lichefiate în noul pachet de sancțiuni împotriva Rusiei – surse Reuters
Următorul pachet de sancţiuni al Comisiei Europene ar urma să propună, pentru prima dată, restricţii cu privire la gazele naturale lichefiate (GNL) ruseşti, inclusiv o interdicţie cu privire......
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producția de cărbune a României a scăzut cu 5,6% în primele două luni din an. Importurile s-au redus și ele cu 2,2%
Producţia netă de cărbune a României a totalizat, în primele două luni ale acestui an, 344.600 de tone echivalent petrol, ...
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot
Mircea Fechet: Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis ...
Comisia Europeană a clasat miercuri o cauză de infringement deschisă împotriva României şi a închis un dosar EU-Pilot, ...
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de milion de euro
Restart Energy a finalizat lucrările la o centrală solară pentru compania Romtextil, care au costat peste jumătate de ...
Restart Energy a anunțat astăzi că a finalizat construcția și instalarea unui sistem de generare a energiei fotovoltaice ...