Siemens va reduce mii de locuri de muncă pe plan mondial, pentru a economisi un miliard de euro

Siemens, cea mai mare companie de inginerie din Europa, vrea să ajungă, în această vară, la un acord cu reprezentanţii sindicatului privind reducerea locurilor de muncă, a afirmat Janina Kugel, directorul de personal, într-un interviu acordat publicaţiei germane 'Handelsblatt', transmite Reuters. Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.
Economica.net - mar, 09 iun. 2015, 12:16
Siemens va reduce mii de locuri de muncă pe plan mondial, pentru a economisi un miliard de euro

‘Cu cât mai repede ajungem la un acord cu reprezentanţii sindicatului, cu atât mai redusă va fi perioada de incertitudine pentru angajaţi’, a explicat Janina Kugel.

Publicaţia germană l-a citat şi pe directorul financiar al grupului, Ralf Thomas, care a dat asigurări că Siemens este în grafic pentru a-şi îndeplini obiectivul de reducere a costurilor cu un miliard de euro. Costurile legate de concedieri se vor situa probabil la 750 milioane de euro în acest an dar ar putea ajunge până la un miliard de euro în funcţie de durata negocierilor cu reprezentanţii sindicatului, a adăugat Thomas.

Pe plan global, Siemens are 340.000 de angajaţi, din care aproximativ 115.000 în Germania, unde sindicatele au o poziţie puternică, scrie Agerpres.

În mai, Siemens a anunţat concedierea a încă 4.500 de angajaţi pe plan mondial, după ce profitul grupului german a coborât cu 5% în primul trimestru din 2015, din cauza scăderii preţului la ţiţei. Aproximativ 2.200 dintre angajaţii ce urmează să fie concediaţi lucrează la unităţile Siemens din Germania.

Profitul Siemens din operaţiunile industriale a scăzut la 1,66 miliarde de euro (1,90 miliarde de dolari) în primele trei luni din acest an, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,71 miliarde de euro. Veniturile au urcat cu 8,1%, la 18 miliarde de euro.

‘Prin iniţierea acestor măsuri, restructurarea companiei este finalizată în cea mai mare parte. Profitabilitatea operaţiunilor industriale arată că încă trebuie să îmbunătăţim anumite afaceri’, a afirmat directorul general al companiei germane, Joe Kaeser.

Siemens a confirmat luna trecută obiectivul de a înregistra anul acesta o marjă de profit de 10-11% din operaţiunile industriale.

Anul trecut, Joe Kaeser anunţa că Siemens va renunţa la cel puţin 11.600 de angajaţi în cadrul planului de reducere a costurilor cu un miliard de euro (1,34 miliarde de dolari) până în 2016. Compania vrea să-şi eficientizeze activitatea şi va crea o nouă structură, iar alte 4.000 de funcţii vor fi reduse la diviziile regionale din diferite state.

Siemens, cu o vechime de 167 de ani, se va concentra pe electrificare, automatizare şi digitalizare, iar operaţiunile de îngrijire a sănătăţii vor fi gestionate separat. Kaeser vrea să recâştige astfel terenul pierdut în faţa rivalelor ABB (Elveţia) şi General Electric (SUA) şi speră că modificările în structura companiei vor ajuta Siemens să se concentreze mai mult pe succesul pe termen lung decât pe majorarea vânzărilor pe termen scurt.

În următorii trei ani, Kaeser vrea să renunţe la afacerile neprofitabile şi să majoreze cheltuielile de cercetare-dezvoltare pentru ca Siemens să câştige contracte profitabile în industrie.

Siemens este prezentă în 190 de ţări, fiind una dintre cele mai importante companii la nivel mondial, cu activităţi în domeniul energiei, telecomunicaţiilor, sănătăţii, transporturilor şi electronicii.

Compania Siemens are o activitate de peste 100 de ani în România, deţine afaceri în industrie, sănătate şi energie şi are peste 2.100 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Alegeri Italia: Giorgia Meloni e favorită să devină prim ministru, dar votanţii rămân divizaţi (agenţii)
Alegeri Italia: Giorgia Meloni e favorită să devină prim ministru, dar votanţii rămân divizaţi (agenţii)
Italienii votează duminică în cadrul unui scrutin care are mari şanse să ducă la instituirea celui mai de dreapta guvern de la Roma de la sfârşitul celui de Al Doilea Război Mondial şi la......
Hidroelectrica va depune ofertă de cumpărare a CEZ Vânzare, firmă cu 1,4 milioane de clienți
Hidroelectrica va depune ofertă de cumpărare a CEZ Vânzare, firmă cu 1,4 milioane de clienți
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, va depune o ofertă pentru cumpărarea firmei ...
Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internaţională, în vizită în România
Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internaţională, în vizită în România
Asistentul secretarului american al Apărării pentru securitate internaţională, Celeste Wallander, aflată în vizită ...
Manfred Weber: Bulgaria şi România trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen
Manfred Weber: Bulgaria şi România trebuie să devină în sfârşit state membre ale spaţiului Schengen
Preşedintele formaţiunii paneuropene Partidul Popular European (PPE), Manfred Weber, a declarat duminică, la Sofia, că ...