1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Siemens vrea să economisească 6 miliarde de euro până în 2014

Gigantul industrial german Siemens vrea să economisească 6 miliarde de euro până în 2014 după ce scăderea profitabilităţii şi a comenzilor l-au făcut să rămână în urma unor companii concurente precum General Electric, relatează Financial Times.

08 noi, 2012 | Mediafax

Prin aceste măsuri, Siemens vrea să ajungă la o marjă de profit de minim 12% în anul fiscal 2014, faţă de 9,5% în 2012.

Valoarea programului de reducere a costurilor este peste cea de 4 miliarde de euro anticipată de analişti.

"Nu am reuşit să creştem semnificativ performanţele raportat la concurenţă, aşa cum am făcut în anii trecuţi. Ştim ce avem de făcut şi o vom face", a declarat directorul general al Siemens, Peter Loscher.

În cadrul planului de creştere a productivităţii, Siemens vrea să cumpere LMS International, companie producătoare de softuri de testare şi simulare, pentru 680 milioane euro.

Pe de altă parte, grupul va renunţa la diviziile de procesare şi tratare a apei, cu o cifră de afaceri de 1 miliard de euro. Luna trecută, Siemens a anunţat că se va retrage din afaceri din domeniul energiei solare, nerentabile, precum şi din alte activităţi cu performanţe nesatisfăcătoare.

Circa 3 miliarde de euro vor fi economisiţi prin reduceri de costuri în lanţul de furnizori şi alte 2 miliarde de euro în domeniul utilizării capacităţilor şi îmbunătăţirii proceselor.

În condiţii economice nefavorabile, Siemens anticipează pentru 2013 un profit din operaţiuni continue de până la 5 miliarde de euro.

În anul fiscal 2012 Siemens a obţinut un profit din operaţiuni continue de 5,2 miliarde euro, în scădere cu 30% faţă de anul precedent.

Iniţial, grupul anticipa un profit de 6 miliarde de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO