Siemens nu se grăbeşte să facă o ofertă oficială pentru Alstom

Directorul general al Siemens, Joe Kaeser, a anunţat, miercuri, că grupul german va avea nevoie de timp pentru a analiza afacerile rivalului francez, înainte de a se decide să facă o ofertă oficială, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - mie, 07 mai 2014, 09:51
Siemens nu se grăbeşte să facă o ofertă oficială pentru Alstom

Kaeser a declarat, pentru Bloomberg, că a discutat riscurile şi oportunităţile unei oferte pentru activele Alstom cu cancelarul german Angela Merkel, dar decizia de a face o ofertă ‘nu va fi impusă companiei germane’.

Rivalul Siemens – grupul american General Electric (GE) – a oferit 16,9 miliarde de dolari pentru preluarea operaţiunilor Alstom din sectorul energetic (echipamente pentru centrale termice, linii de înaltă tensiune, energii regenerabile). Compania Siemens, după ce a fost încurajată de Guvernul de la Paris, a răspuns că este interesată de un schimb de active cu Alstom.

Compania germană are la dispoziţie patru săptămâni pentru a analiza afacerile Alstom, înainte de a face o ofertă oficială.

Miercuri, Siemens a raportat că în primul trimestru din 2014 profitul din operaţiuni continue înainte de impozitare a crescut cu 21%, la 1,61 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), în timp ce analiştii se aşteptau la 1,78 miliarde de euro.

Vânzările au scăzut cu 1,9%, la 17,5 miliarde de euro.

‘Încă mai avem multe de făcut pentru îmbunătăţirea performanţei operaţionale. Cu toate acestea, suntem în grafic pentru a ne îndeplini obiectivele din acest an fiscal’, a declarat şeful companiei germane, Joe Kaeser.

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport.

Compania este prezentă în România de 20 de ani, iar 1.050 de angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti.

Alstom România derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport şi Grid.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...