1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Dragoş Bîlteanu ia bani pentru firma sa, de la SIF Banat Crişana, unde este şef. Dar nu dă dividende

După ce a câştigat încrederea acţionarilor SIF Banat Crişana (SIF1), cu un program de a transforma societatea într-un veritabilă companie de investiţii şi, în consecinţă, a obţinut de la acţionari acordul de a nu da divindede, Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 începe campania de plasamente cu firma pe care o controlează, căreia îi dă cu împrumut 27 de milioane de lei.

18 iun, 2013 | Economica, Mediafax
(update 19 iun, 2013 14:49) SIF Banat Crişana scade la bursă cu peste 2,4%
Cotaţiile propuse pe piaţă sunt însă şi mai mici, cu peste 2,7%

SIF Banat-Crişana (SIF1) a publicat, ieri, raportul surprinzător potrivit căruia a cumpărat obligaţiuni în valoare de 26,9 milioane de lei  emise de  Romenergo, compania controlată de Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1.

Romenergo este şi unul dintre acţionarii principali ai SIF1, cu 5% din acţiuni, maximul legal, iar preşedintele său executiv (CEO), Valentin Chiser, este în consiliul d administraţie al SIF Banat-Crişana (SIF1). Bîlteanu este încă administrator al Romenergo.

SIF1 a a cumpărat 1,54 milioane de obligaţiuni emise de către grupul Romenergo, la preţul de 17,5 lei/obligaţiune, dobânda promisă fiind de 8%.

Aceasta este prima investiţie importantă din seria promisă de SIF Banat-Crişana cu Dragoş Bîlteanu la cârma societăţii.

Bîlteanu este membru CA la Romenergo şi administrator la SIF din 2010. Din noiembrie 2012, Bîlteanu a preluat postul de preşedinte CA al SIF de la Ioan Cuzman.

Acţionarii SIF Banat-Crişana au decis în luna aprilie să nu distribuie dividende din profitul înregistrat anul trecut, pentru prima dată de la înfiinţarea societăţii. Profitul a urcat cu 60% anul trecut, la 100,5 milioane lei, datorită creşterii veniturilor din vânzarea de titluri din portofoliu.

Romenergo este contractor general pentru proiecte energetice, dar are şi activităţi de producere de energie, distribuţie şi furnizare. Firma este controlată prin Romenergo Holdings, înregistrată în Cipru.

Acţiunile SIF Banat-Crişana au închis sesiunea de marţi la un preţ de 1,24 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii de investiţii financiare este de 680,53 milioane lei (151,2 milioane euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO