SIF Banat-Crișana câștigă bătălia pentru cumpărarea Fabricii de Țigarete Belvedere, în ciuda opoziției investitorului canadian Michael Topolinski

SIF Banat-Crișana își anunță investitorii că în data de 28 octombrie 2022 subsidiara sa SIF SPV TWO S.A. a achitat prețul pentru achiziția la licitație a activelor Fabricii de Țigarete Belvedere, informează Bursa de Valori București prin intermediul unui comunicat.
Cristian Negrei - lun, 31 oct. 2022, 19:28
SIF Banat-Crișana câștigă bătălia pentru cumpărarea Fabricii de Țigarete Belvedere, în ciuda opoziției investitorului canadian Michael Topolinski

Licitația pe care a câștigat-o SIF Banat-Crișana pentru cumpărarea Fabricii de Țigarte Belvedere a fost organizată de administratorul judiciar CITR Ilfov Branch S.P.R.L., care se ocupă de insolvență a grupului INTERAGRO S.A., în patrimoniul căruia era acest activ. SIF SPV TWO S.A. a fost declarată câștigătoare a licitației în data de 18 mai 2022.

Licitație a fost contestată în data de 23 mai de către compania Tabogo Property, deținută de investitorul canadian Michael Topolinski. Tabogo Property a susținut că a câștigat licitația pentru terenul de 62.500 mp încă din mai 2020, înainte de a fi descalificat în mod nejustificat de administratorul judiciar CITR.

“Prin urmare, a contestat decizia în instanță. Această contestație este suspendată temporar și nici măcar nu a avut o audiere în primă instanță. Dat fiind faptul că astfel de litigii pot dura adesea câțiva ani înainte de a fi finalizate, decizia CITR de a organiza o nouă licitație în aceste circumstanțe ridică semne de întrebare”, a anunțat atunci compania investitorului canadian.

Finanțarea pentru cumpărarea fabricii a fostasigurată SIF Banat-Crișana, cea mai mare parte, și de două dintre subsidiarele sale. Valoarea investiției directe făcută de SIF Banat-Crișana reprezintă mai puțin de 5% din activele nete deținute de companie, potrivit ultimelor rapoarte contabile publicate.

SIF SPV TWO S.A. este o companie înființată în 2018, care are drept principal domeniu de activitater închirierea sau subînchirierea proprietăților sale a acelora aflate în administrarea sa. Principlalul acționar este SIF Banat-Crișana, care deține 99,99% din companie.

Urmează ca documentele de vânzare-cumpărare să fie finalizate în viitorul apropiat precum intabularea în cartea funciară, acțiuni care vor fi aduse la cunoștiința investitorilor.

Prețul la care și-a adjudecat terenul este de 33,59 de milioane de euro. Acesta se află într-una dintre zonele din București care a atras investiții masive pe segmentul clădirilor de birouri, în apropierea stațiilor de metrou Grozăveşti, Petrache Poenaru şi Politehnica.

Terenul este cel al fostei fabrici de industrializare a tutunului, iar valoarea este data de suprafață lui, amplasarea acestuia și potențialul de dezvoltare a unor viitoare proiecte de birouri, comerciale, rezidențiale sau mixte.

CITR a încercat de mai multe ori în ulimii ani vânzarea terenului, dar fără succes.

Citește și:

 

Te-ar mai putea interesa și
Korea Hydro & Nuclear Power, singurul ofertant pentru instalația de detritiere de la Cernavodă, proiect de 198 mil. euro
Korea Hydro & Nuclear Power, singurul ofertant pentru instalația de detritiere de la Cernavodă, proiect de 198 mil. ...
Nuclerelectrica, operatorul centralei nucleare de la Cernavodă, a primit o singură ofertă pentru proiectul instalației de detritiere a apei grele de la centrala nucleară, potrivit datelor din......
Rafinăria Mol de la Dunăre va atinge capacitatea deplină în următoarele săptămâni
Rafinăria Mol de la Dunăre va atinge capacitatea deplină în următoarele săptămâni
Grupul ungar de petrol şi gaze Mol a anunţat marţi că a început majorarea cantităţii de ţiţei procesate la rafinăria ...
UE a aprobat despăgubiri de 75 de milioane de euro pentru producătorii agricoli din România afectaţi de secetă
UE a aprobat despăgubiri de 75 de milioane de euro pentru producătorii agricoli din România afectaţi de secetă
Comisia Europeană a aprobat, marţi, o schemă în valoare de aproximativ 75 de milioane euro notificată de România şi ...
Turcia insistă că Suedia şi Finlanda trebuie să facă mai mult pentru a putea intra în NATO
Turcia insistă că Suedia şi Finlanda trebuie să facă mai mult pentru a putea intra în NATO
Ministrul de externe turc Mervlut Cavusoglu a declarat marţi că ţara sa sprijină intrarea în NATO a Suediei şi Finlandei, ...