1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Companii

SIF Banat Crişana şi-a lichidat pachetul la Prodplast. Cumpără Pogonaru

Societatea de Investiţii Financiare  (SIF) Banat Crişana a vândut un ultim pachet de peste 8% din acţiunile Prodplast Bucureşti, lichidându-şi deţinerea. La cumpărare au fost vehicule de investiţii controlate de Florin Pogonaru, potrivit raportărilor trimise la Bursă în această dimineaţă.

26 mar, 2013 | | ECONOMICA.net

ECDL România şi Victoria Art & Business Center Bucureşti au ajuns la deţineri de peste 10,3, respectiv 7,8% din acţiunile producătoarei de dispozitive din materiale plastice Prodplast SA (PPL) .

ECDL este controlată de omulde afaceri Florin Pogonaru, iar Victoria Art de soţia cestuia Georgiana Pogonaru.

SIF Banat Crişana (SIF1) a vândut peste 1,42 milioane de acţiuni PPL (peste 8,3%), anunţând lichidarea deţineriipotrivit unui raport din 21 martie trimis la  Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Totuşi, pe pagina PPL de la Bursă, 

Prodplast (PPL) a înregistrat pierderi de 2,1 milioane de lei pe anul trecut. Afacerile PPL nu s-au ridicat nici la jumătate din valoarea celor din 2011, din cauza procesului de relocare într-o hală de pe platforma Faur, pe vechea locaţie urmând să se construiască un centrul comercial.

Compania estimează pentru acest an vânzări de aproape 34 de milioane de lei.

Compania a cumpărat susţinut acţiuni ale SIF Oltenia (SIF5) în primele două luni ale anului, Florin Pogonaru devenind aliatul conducerii actuale a SIF5.

La sfârşitul anului trecut, Prodplast (PPL) anunţa că va investi până la 7,5 milioane euro la bursă şi în fonduri de investiţii de private equity (cumpără companii şi le revând în profit). Florin Pogonaru spunea că se pregăteşte pentru ofertele publice iniţiale de acţiuni (IPO) ale Romgaz şi ale altor mari companii de stat.

SIF Oltenia este unul dintre partenerii lui Pogonaru şi la Prodplast, unde deţine peste 23% din acţiuni. Ceilalţi acţionari importanţi sunt  Nord SA şi Floreasca Developement SA cu aproape 28%, respectiv 12 % din acţiunile PPL.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO