SIF Banat-Crişana vrea să cumpere 50,37% din acţiunile Transilvania Construcţii pentru 23,8 mil. lei

SIF Banat-Crişana vrea să cumpere 50,37% din acţiunile Transilvania Construcţii (COTR), pentru 23,8 milioane lei (5,3 milioane euro), printr-o ofertă de preluare în care propune celorlalţi acţionari ai firmei un preţ de 50 lei/acţiune, uşor sub cotaţia de la Bursă.
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 09:17
SIF Banat-Crişana vrea să cumpere 50,37% din acţiunile Transilvania Construcţii pentru 23,8 mil. lei

SIF Banat-Crişana deţine 49,63% din acţiunile Transilvania Construcţii, cea mai mare parte a titlurilor fiind cumpărate la finalul lunii august de la Gabriela Timofte, soţia preşedintelui CA, Mircea Timofte. Atunci, SIF Banat-Crişana a plătit 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro) pentru pachetul deţinut de Gabriela Timofte (29,22%).

Gabriela Timofte mai are doar 2.230 de acţiuni Transilvania Construcţii, reprezentând 0,0024% din capitalul social al firmei.

Preţul propus de SIF Banat-Crişana în oferta de preluare, de 50 lei/titlu, este egal cu cel la care a cumpărat pachetul de 29,22% din acţiuni de la Gabriela Timofte. În luna august, preţul acţiunilor Transilvania Construcţii a urcat cu aproape 54% în cinci zile, de la de la 32,5 lei la 50 lei, susţinut de achiziţiile realizate de SIF Banat-Crişana.

Cotaţia propusă de SIF Banat-Crişana în oferta de preluare este cu aproape 1,5% sub preţul acţiunilor Transilvania Construcţii anterior publicării anunţului de ofertă, de 50,75 lei/titlu.

Mircea Timofte deţine 30,14% din acţiunile Transilvania Construcţii, potrivit celor mai recente raportări.

Dacă va vinde pachetul către SIF Banat-Crişana în cadrul ofertei, Mircea Timofte va încasa 14,2 milioane lei (3,2 milioane euro). În acest caz, SIF Banat-Crişana ajunge să plătească 28 milioane lei (6,3 milioane euro) pentru acţiunile deţinute de Gabrila şi Mircea Timofte, ajungând să deţină 79,77% din titlurile firmei de construcţii.

Oferta de preluare începe miercuri, 23 octombrie, şi se va încheia pe 12 noiembrie, fiind intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

„Ofertantul nu intenţionează retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de Transilvania Construcţii sau lichidarea societăţii. SIF Banat-Crişana intenţionează alegerea altor membri în Consiliul de Administraţie şi nu are în vedere modificarea obiectului de activitate al emitentului”, se arată în prospectul ofertei aprobat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Raportat la preţul din oferta de preluare, firma de construcţii este evaluată la 47,3 milioane lei (10,6 milioane euro), în timp ce capitalizarea bursieră calculată în funcţie de cotaţia bursieră de miercuri a acţiunilor este de aproape 48 milioane lei (10,8 milioane euro).

Transilvania Construcţii a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 14,8 milioane lei (3,4 milioane euro), în scădere cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, şi un profit de 974.000 de lei (222.000 de euro). În prima jumătate a nului trecut, firma a consemnat o cifră de afaceri de 17,7 milioane lei şi un profit de 1,9 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
26 de scanere cu raze X vor intra în dotarea Autorității Vamale Române. Primele aparate vor fi livrate la începutul lui 2024
26 de scanere cu raze X vor intra în dotarea Autorității Vamale Române. Primele aparate vor fi livrate la începutul ...
Birourile vamale de frontieră vor fi dotate în următorii ani cu 26 de sisteme de scanare cu raze X, primele aparate urmând să fie livrate şi montate chiar la începutul anului viitor, potrivit......
Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni
Kurnia Adhi Sulistyawan a fost numit director al fabricii Philip Morris România din Otopeni
Philip Morris International (PMI) l-a numit pe Kurnia Adhi Sulistyawan în funcția de Manufacturing Director al fabricii ...
Noul token $ETHETF crește cu 26% după reducerea ofertei totale (P)
Noul token $ETHETF crește cu 26% după reducerea ofertei totale (P)
Joi, 30 noiembrie 2023, emblematicul token DEX al lunii noiembrie $ETHETF, se apropie rapid de obiectivul său de reducere ...
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Lamborghini introduce săptămâna de lucru de patru zile pentru muncitorii de pe linia de producţie
Constructorul auto italian Lamborghini a anunţat marţi că a ajuns la un acord cu sindicatele pentru a introduce săptămâna ...