SIF Banat-Crişana vrea să cumpere 50,37% din acţiunile Transilvania Construcţii pentru 23,8 mil. lei

SIF Banat-Crişana vrea să cumpere 50,37% din acţiunile Transilvania Construcţii (COTR), pentru 23,8 milioane lei (5,3 milioane euro), printr-o ofertă de preluare în care propune celorlalţi acţionari ai firmei un preţ de 50 lei/acţiune, uşor sub cotaţia de la Bursă.
Economica.net - vin, 18 oct. 2013, 09:17
SIF Banat-Crişana vrea să cumpere 50,37% din acţiunile Transilvania Construcţii pentru 23,8 mil. lei

SIF Banat-Crişana deţine 49,63% din acţiunile Transilvania Construcţii, cea mai mare parte a titlurilor fiind cumpărate la finalul lunii august de la Gabriela Timofte, soţia preşedintelui CA, Mircea Timofte. Atunci, SIF Banat-Crişana a plătit 13,8 milioane lei (3,1 milioane euro) pentru pachetul deţinut de Gabriela Timofte (29,22%).

Gabriela Timofte mai are doar 2.230 de acţiuni Transilvania Construcţii, reprezentând 0,0024% din capitalul social al firmei.

Preţul propus de SIF Banat-Crişana în oferta de preluare, de 50 lei/titlu, este egal cu cel la care a cumpărat pachetul de 29,22% din acţiuni de la Gabriela Timofte. În luna august, preţul acţiunilor Transilvania Construcţii a urcat cu aproape 54% în cinci zile, de la de la 32,5 lei la 50 lei, susţinut de achiziţiile realizate de SIF Banat-Crişana.

Cotaţia propusă de SIF Banat-Crişana în oferta de preluare este cu aproape 1,5% sub preţul acţiunilor Transilvania Construcţii anterior publicării anunţului de ofertă, de 50,75 lei/titlu.

Mircea Timofte deţine 30,14% din acţiunile Transilvania Construcţii, potrivit celor mai recente raportări.

Dacă va vinde pachetul către SIF Banat-Crişana în cadrul ofertei, Mircea Timofte va încasa 14,2 milioane lei (3,2 milioane euro). În acest caz, SIF Banat-Crişana ajunge să plătească 28 milioane lei (6,3 milioane euro) pentru acţiunile deţinute de Gabrila şi Mircea Timofte, ajungând să deţină 79,77% din titlurile firmei de construcţii.

Oferta de preluare începe miercuri, 23 octombrie, şi se va încheia pe 12 noiembrie, fiind intermediată de casa de brokeraj Swiss Capital.

„Ofertantul nu intenţionează retragerea de la tranzacţionare a acţiunilor emise de Transilvania Construcţii sau lichidarea societăţii. SIF Banat-Crişana intenţionează alegerea altor membri în Consiliul de Administraţie şi nu are în vedere modificarea obiectului de activitate al emitentului”, se arată în prospectul ofertei aprobat joi de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Raportat la preţul din oferta de preluare, firma de construcţii este evaluată la 47,3 milioane lei (10,6 milioane euro), în timp ce capitalizarea bursieră calculată în funcţie de cotaţia bursieră de miercuri a acţiunilor este de aproape 48 milioane lei (10,8 milioane euro).

Transilvania Construcţii a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 14,8 milioane lei (3,4 milioane euro), în scădere cu 16% faţă de perioada similară a anului trecut, şi un profit de 974.000 de lei (222.000 de euro). În prima jumătate a nului trecut, firma a consemnat o cifră de afaceri de 17,7 milioane lei şi un profit de 1,9 milioane lei.

Te-ar mai putea interesa și
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Astra TransCarpatic a cumpărat tren nou de la producătorul chinez CRRC Sifang
Operatorul de transport feroviar de călători Astra TransCarpatic a achiziționat un tren nou de la compania chineză CRRC Sifang, pe care speră să îl introducă în circulație chiar de anul......
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al ...
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia era de 5,8 miliarde de franci (6,36 miliarde de dolari) la finele lui ...