1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Companii

SIF Moldova a achiziţionat 75.000 de acţiuni Digi Communications

Societatea de Investiţii Financiare Moldova a achiziţionat un pachet de 75.000 de acţiuni Digi Communications N.V., în cadrul ofertei publice desfăşurate în perioada 28 aprilie - 10 mai 2017, conform unui raport remis vineri Bursei de Valori Bucureşti.

12 mai, 2017 | Agerpres

Joi, Digi Communications a anunţat că preţul ofertei a fost stabilit la 40 lei per acţiune, ceea ce înseamnă că valoarea acţiunilor achiziţionate de SIF Moldova se ridică la 3 milioane lei.

Conform unei informări a Digi Comunication, 'numărul exact de acţiuni oferite a fost determinat drept 21.744.108, un număr de 17.348.822 acţiuni oferite fiind alocat tranşei investitorilor instituţionali şi 4.348.822 celei de retail. În conformitate cu opţiunea de supra-alocare, acţionarii vânzători pot vinde 2.174.411 acţiuni suplimentare deţinute de aceştia pentru a acoperi poziţiile scurte rezultate din orice supra-alocări efectuate în legătură cu oferta sau tranzacţiile de stabilizare a preţului''.

Se preconizează că tranzacţionarea acţiunilor oferite pe piaţa reglementată a BVB va începe în data de 16 mai, având simbolul DIGI. Decontarea tranzacţiilor cu privire la acţiunile oferite va avea loc cu o zi înainte.

Conform prospectului, acţionarii Digi Communications intenţionează să obţină 1,218 miliarde lei din listarea la bursă a companiei, iar preţul de ofertă aşteptat era între 38 şi 56 lei/acţiune.

Oferta este formată din două tranşe, cea a investitorilor instituţionali şi cea de retail.

Tranşa Investitorilor Instituţionali se adresa anumitor Investitori Calificaţi din Uniunea Europeană şi din afara Statelor Unite ale Americii şi, conform Regulamentului S şi din Statele Unite, numai persoanelor considerate în mod rezonabil a fi QIB (cumpărător instituţional calificat, n.r.), conform Regulii 144A sau în temeiul unei alte scutiri de la cerinţele de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare sau în cadrul unei tranzacţii care nu face obiectul cerinţelor de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare. Tranşa va avea alocat un număr iniţial de 18.482.492 acţiuni, reprezentând 85% din numărul iniţial de acţiuni oferite.

Tranşa Investitorilor de Retail se adresa persoanelor fizice sau juridice, altele decât investitorii instituţionali, şi avea alocat un număr iniţial de 3.261.616 acţiuni oferite, reprezentând 15% din numărul iniţial de acţiuni oferite.

Digi Communications este acţionarul majoritar al operatorului de telecomunicaţii RCS&RDS.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO