SIF Moldova a înfiinţat o firmă prin care să-şi cureţe averea de companiile falimentare

SIF Moldova (SIF2) a înfiinţat societatea Asset Invest SA, prin care care vrea să-şi cureţe portofoliul de cele 60 de companii aflate în diferite etape ale procedurii de insolvenţă. Acestea sunt incluse cu valoare zero în activele sale nete. SIF2 nu exclude eventualul transfer al participaţiilor în activele Asset Invest, potrivit unor rapoarte trimise la Bursă.
Adrian N. Ionescu - mie, 09 oct. 2013, 09:24
SIF Moldova a înfiinţat o firmă prin care să-şi cureţe averea de companiile falimentare

SIF Moldova (SIF2) a înfiinţat o societate de consultanţă, Asset Invest SA, la care a contribuit cu un capital de 132.000 de lei,  „în scopul valorificării acţiunilor [companiilor] aflate în lichidare judiciară, insolvenţă şi reorganizare”, potrivit rapoartelor trimise la Bursa de valori Bucureşti (BVB).

Oficiali SIF Moldova (SIF2) precizează că nu au luat nici o decizie privind transferul pachetelor de acţiuni respective de la  SIF2 la Asset Invest, pentru că încă „documentează  eventualul impact al transferului asuupra performanţelor portofoliului, ţinând cont şi de recomandările consultanţilor Deoitte şi KPMG”, se psune în raportul SIF2.

În portofoliul SIF2 există 60 de societati comerciale, în diverse stadii al procesului de insolvenţă: 45 sunt în faliment, câte 4 sunt în  lichidare administrativă şi reorganizare judiciară şi 7 în insolvenţă.

Aceste deţineri  sunt înregistrate în activele SIF2 la valoarea zero, conform prevederilor  legale.

Metoda transferului de active către subsidiare nelistate a fost deja practicată de SIF Banat Crişana (SIF1), partenera cu care SIF2 va împărţi administrarea SIF Muntenia (SIF4). În cazul SIF1, însă, este vorba de transferul unor companii viabile din domeniul imobiliar, transferate către un offshore înfiinţat în Cipru.

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat Crişana a fost amendat cu 10.000 de lei, de către Autoritatea de Supraveghere financiară, pentru că nu a informat la timp şi complet privind înfiinţarea subsidiarei din Cipru, SIF Imobiliare.

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în doi ani. Unde se oprește „cutremurul” din piața brokerajului?
EXCLUSIV Un vânzător de RCA din top, cu sute de mii de clienți șoferi, arată probleme mari, după patru sancțiuni în ...
DAW Management Broker de Asigurări a mai luat o amendă de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și ajunge la a patra sancțiune în nici doi ani, iar Autoritatea deja îi acordă o......
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator –  studiu Confederaţia Turistică Elenă
Turismul reprezintă o treime din economia Greciei și este cel mai mare angajator – studiu Confederaţia Turistică ...
Contribuţia totală a turismului la economia Greciei în 2023 (incluzând beneficiile directe şi secundare) este estimată ...
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
S&P a menținut ratingul României la BBB-/A3, cu perspectivă stabilă
Agenţia de rating S&P Global a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României ...
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor occidentale neprietenoase”
Comuniștii ruși protestează după ce Ministerul Educației a introdus în programa școlară golful, un sport al „elitelor ...
Ministerul rus al Educaţiei a introdus golful la orele de educaţie fizică în licee, decizie criticată de Partidul Comunist ...