1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

Companii

SIF Moldova a înfiinţat o firmă prin care să-şi cureţe averea de companiile falimentare

SIF Moldova (SIF2) a înfiinţat societatea Asset Invest SA, prin care care vrea să-şi cureţe portofoliul de cele 60 de companii aflate în diferite etape ale procedurii de insolvenţă. Acestea sunt incluse cu valoare zero în activele sale nete. SIF2 nu exclude eventualul transfer al participaţiilor în activele Asset Invest, potrivit unor rapoarte trimise la Bursă.

09 oct, 2013 | | ECONOMICA.net

SIF Moldova (SIF2) a înfiinţat o societate de consultanţă, Asset Invest SA, la care a contribuit cu un capital de 132.000 de lei,  „în scopul valorificării acţiunilor [companiilor] aflate în lichidare judiciară, insolvenţă şi reorganizare", potrivit rapoartelor trimise la Bursa de valori Bucureşti (BVB).

Oficiali SIF Moldova (SIF2) precizează că nu au luat nici o decizie privind transferul pachetelor de acţiuni respective de la  SIF2 la Asset Invest, pentru că încă „documentează  eventualul impact al transferului asuupra performanţelor portofoliului, ţinând cont şi de recomandările consultanţilor Deoitte şi KPMG", se psune în raportul SIF2.

În portofoliul SIF2 există 60 de societati comerciale, în diverse stadii al procesului de insolvenţă: 45 sunt în faliment, câte 4 sunt în  lichidare administrativă şi reorganizare judiciară şi 7 în insolvenţă.

Aceste deţineri  sunt înregistrate în activele SIF2 la valoarea zero, conform prevederilor  legale.

Metoda transferului de active către subsidiare nelistate a fost deja practicată de SIF Banat Crişana (SIF1), partenera cu care SIF2 va împărţi administrarea SIF Muntenia (SIF4). În cazul SIF1, însă, este vorba de transferul unor companii viabile din domeniul imobiliar, transferate către un offshore înfiinţat în Cipru.

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat Crişana a fost amendat cu 10.000 de lei, de către Autoritatea de Supraveghere financiară, pentru că nu a informat la timp şi complet privind înfiinţarea subsidiarei din Cipru, SIF Imobiliare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO