1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 10 º

News

SIF Moldova vinde două companii în valoare de 52 de milioane de lei

Conducerea SIF Moldova propune acţionarilor „vânzarea participatiilor ajunse la maturitate“, fâcând referire explicită la două companii unde deţine majoritatea acţiunilor: Mecanica Ceahlău şi Ţesătoriile Reunite Bucureşti. Companiile valorează acum la bursă circa 52 de milioane de lei.

07 mar, 2012 | Adrian N. Ionescu | ECONOMICA.net

„Se are în vedere vânzarea participaţiilor deţinute în companii care, prin efortul investiţional şi managerial al SIF Moldova, au atins performanţe superioare, devenind ţinte atractive pentru investitori, inclusiv prin valorificarea profitabilă a unor active din patrimoniul companiei (Mecanica Ceahlau, Ţesătoriile Reunite)“, se spune în programul de activitate pe 2012, listat pe site-ul SIF Moldova pentru informarea investitorilor.

SIF Moldova (SIF2) şi-a căpătat în ultimii anui reputaţia unei comapanii care vrea să-şi atragă investitorii printr-opolitică de transparenţă şi de guvernanţă corporatistă performantă.

SIF Moldova deţine 55,11% din acţiunile Mecanica Ceahlău (simbol bursier MECF), companie care valorează pe bursă 27,3 milioane de lei, şi mai deţine 88,9% din acţiunile Ţesătoriile Reunite Bucureşti (TERU),care are o capitalizare (valoare de piaţă) de 24,4 milioane de lei.

Ţesătoriile Reunite a scos la vânzare două terenuri cu o suprafaţă de circa 2,5 hectare în sectoarele 3 şi 5 din Bcureşti.

SIF Moldova îşi propune să îşi reorienteze priorităţile politici de plasament inclusiv prin investiţii în proiecte de energie regenerabilă.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO