SIF Muntenia a vândut ultimele acţiuni BCR, pentru 53,5 milioane lei

SIF Muntenia (SIF4) a vândut grupului Erste (EBS) ultimele acţiuni pe care le avea la BCR, pachet pentru care urmează să încaseze 53,5 milioane lei (12,2 milioane euro), fiind a patra societate de investiţii financiare care iese din acţionariatul băncii.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 14:44
SIF Muntenia a vândut ultimele acţiuni BCR, pentru 53,5 milioane lei

Acţiunile au fost vândute marţi, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de SIF Muntenia Bursei de Valori Bucureşti.

Societatea a cedat încă de anul trecut către Erste cea mai mare parte a acţiunilor BCR pe care le deţinea şi a primit în schimb 0,67% din titlurile băncii austriece şi 70,1 milioane lei.

În februarie, SIF a mai cedat o parte din acţiunile BCR în schimbul a 0,38% din titlurile Erste şi a mai rămas cu un pachet pe componenta cash, pentru care va încasa 53,5 milioane lei. La finalul tranzacţiei, SIF Muntenia va deţine aproape 1% din acţiunile Erste.

SIF Moldova (SIF2) şi SIF Transilvania (SIF3) sunt singurele SIF-uri care au vândut anul trecut integral pachete de acţiuni BCR către Erste. Fiecare dintre ele a primit în schimbul a 6% din titlurile BCR o componenţă cash de 123,6 milioane lei şi aproape 1% din acţiunile Erste.

SIF Basnat-Crişana (SIF1) a anunţat, miercuri dimineaţă, că a vândut ultimele acţiuni BCR, pentru 72,8 milioane lei (16,6 milioane euro).

Spre deosebire de celelalte patru societăţi de investiţii, SIF Oltenia (SIF5) nu a vândut acţiuni BCR şi a participat la majorarea de capital social derulată de bancă. Adunarea generală ordinară a acţionarilor SIF Muntenia (SIF4) a fost amânată pentru joi, deoarece miercuri, la prima convocare, prezenţa la vot a fost sub nivelul minim prevăzut în statutul societăţii, de cel puţin 50% din drepturile de vot.

În urma tranzacţiilor cu SIF Banat-Crişana şi SIF Muntenia, Erste va ajunge să deţină 93,04% din acţiunile BCR, iar SIF Oltenia are aproape 6,59%.

Acţiunile SIF Muntenia sunt suspendate miercuri şi joi de la tranzacţionare pentru întrunirea AGA.

Astfel, cea mai recentă operaţiune cu aceste titluri a fost realizată marţi, când preţul a crescut cu 0,58%, la 0,694 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii este de 560 milioane lei (128,1 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele două luni ale acestui an, faţă de perioada corespunzătoare din 2023,......
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
Ordinea mondială construită după 1945 este „în pragul distrugerii” – Amnesty International
 Ordinea mondială construită după 1945 este "în pragul distrugerii", a avertizat secretara generală a Amnesty International, ...