1EUR = 4.8432 RON | Bucureşti 20 º

Companii

SIF Oltenia a cumpărat acţiuni Biofarm de 2 milioane de lei

SIF Oltenia controlează producătorul de medicamente din Bucureşti împreună cu SIF Banat Crişana. SIF Oltenia deţinea, înaintea tranzacţiei un pachet de aproape 27% din acţiunile Biofarm, iar SIF Banat un pachet de peste 20%.

19 feb, 2013 | | ECONOMICA.net

SIF Oltenia (SIF5) a raportat azi o tranzacţie de cumpărare a peste 8,5 milioane de acţiuni ale Biofarm Bucureşti (BIO), la preţul de 0,2395 lei / titlu. Prin tranzacţie şi-a schimbat stăpânul un pachet cu aproape 0,8% din acţiunile BIO.

Acţiunile Biofarm au crescut cu peste 13,5% în acest an, iar valoarea de piaţă (capitalizarea bursieră) a ajuns la peste 260 de milioane de lei, la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

SIF Oltenia şi SIF Banat Crişana (SIF1) au investit în titluri BIO nu numai pentru atratctivitatea sa, ci şi pentru că, la un moment dat plănuiau să participe prin firma bucureşteană la privatizarea Antibiotice Iaşi (ATB).

Ultima recomandare a analiştilor era „Cumpără Biofarm“ cu grijă. Îşi respectă bugetul şi recuperează creanţele mai repede.

 Potrivit unei analize ERSTE, plăţile restante reduc cu până la 25% preţurile ţintă ale companiilor farmaceutice la bursă.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO