1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti 21 º

Companii

SIF Oltenia a cumpărat jumătate din acţiunile Antibiotice scoase pe piaţă în acest an. În 2006 îşi dorea toată compania

Societatea de Investiţii Financiare Oltenia (SIF5) a cumpărat peste 1,4% din totalul acţiunilor Antibiotice Iaşi (ATB), pe parcursul acestui an. Înainte de criză, SIF5 a facut parte dintr-un consorţiu care şi-a dorit să preia compania ieşeană.

09 oct, 2015 | | ECONOMICA.net

Antibiotice Iaşi (ATB), una dintre cele mai mari producătoare de medicamente din România şi singura care a reuşit să pătrundă pe piaţa americană, a ajuns la o pondere de 3,4% din totalul activelor din portofoliul celei mai mari societăţi de investiţii financiare, SIF Oltenia (SIF5).

SIF5 a dat în acest an circa 5,4 milioane de lei pe mai mult de 9,3 milioane de acţiuni ATB, adică pe aproape 1,4% din totalul acţiunilor companiei. A ajuns să deţină peste 13,41% din capitalul social al companiei. SIF5 a cumpărat aproape jumătate din volumul de acţiuni tranzacţionate în acest an la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

De altfel, SIF5 şi-a sporit an de an, cu câte un procent, pachetul de la ATB, plecând de la 10% în 2010, confirmând astfel interesul constant pentru companie, chiar dacă privatizarea acesteia nu mai este de actualitate. SIF Oltenia (SIF5) a făcut parte în 2006, împreună cu SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), casa de brokeraj SSIF Broker şi omul de afaceri Dumitru Tudor, dintr-un consorţiu care şi-a anunţat intenţia de a prelua Antibiotice Iaşi (ATB), atunci scoasă la privatizare.

Consorţiul era condus de Biofarm Bucureşti (BIO), a doua mare companie farmaceutică listată la Bursă, care era controlată de aceleaşi SIF-uri. Ulterior Guvernul a renunţat la privatizare.

Indiferent dacă va mai fi posibilă sau nu realizarea unui consorţiu care să preia ATB, SIF5 vrea să se poziţioneze cât mai bine pentru eventualitatea reluării  procesului de privatizare.  

Antibiotice Iaşi (ATB) a obţinut un profit net de 15,25 milioane lei în primul semestru din 2015, în scădere faţă de nivelul de 18,29 milioane lei din perioada similară a anului trecut, dar peste nivelul prevăzut în bugetul de venituri şi cheltuieli prevăzut pentru acest an - de 13,83 milioane lei, potrivit unui raport al administratorilor companiei

Statele Unite ale Americii vor deveni, la mijlocul anului următor, cea mai mare piaţă de export a producătorului de medicamente Antibiotice Iaşi, pe măsură ce compania îşi va creşte exporturile spre această piaţă, a declarat miercuri directorul general al companiei, Ioan Nani, într-un interviu acordat Reuters. Piaţa SUA este şi una dintre cele mai pretenţioase din lume.


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO