1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Companii

SIF Oltenia şi-a epuizat potenţialul de creştere la Bursă - analiştii. Recomandare PĂSTREAZĂ

Preţul acţiunii SIF Oltnaia a ajuns astăzi la 1,425 lei pe acţiune, foarte aproape de ţinta de preţ estimată de analiştii firmei Broker Cluj Napoca într-un raport primit la redacţia ECONOMICA.NET.

31 oct, 2012 | | ECONOMICA.net

Documente atasate:

Preţul ţintă al acţiunii SIF Oltenia (simbol bursier SIF5) este de 1,429 lei/titlu, stabilit săptămâna într-un raport al Broker Cluj Napoca, pentru următoarele 12 luni.

„Plaja de variaţie pe termen scurt este de 0,945 – 1,439 lei/acţiune“, scria analistul Andrei Rădulescu în raportul său.

Cu două ore înaintea închiderii Bursei de Valori Bucureşti (BVB), acţiunea SIF5 se cumpără deja cu doar 0,4 bani mai puţin.

Totuşi, analistul clujean recomandă PĂSTRAREA acţiunii şi nici măcar reducerea deţinerii.

„Luând în considerare riscurile macro-financiare internaționale, dar şi riscurile macro-financiare şi politice locale, ca şi potenţialul de creştere limitat (în funcție de rezultatele analizei fundamentale) recomandarea mea pentru SIF Oltenia pentru termen scurt (următoarele trimestre) este PĂSTREAZĂ (HOLD)“, scrie Andrei Rădulescu.

SIF Oltenia este una dintre acţiunile preferate de la BVB. Dintre cele 5 SIF-uri, acţiunea este a doua cea mai atractivă acţiune şi pentru analiştii de la Erste Group Research.

„SIF Oltenia are un portofoliu valoros de companii listate la bursă şi şi-a păstrat o mare parte din acţiunile BRD.

Activul net al SIF Oltenia a crescut cu aproape 1,2%, până la 1,47 miliarde lei, luna trecută, singurul care este încă pe plus (cu 3,7%) faţă de anul trecut. Principalul motiv este că nu a vândut către Erste acţiunile BCR pe care le deţine.

Veniturile SIF5 ar urma să crească cu 18%, până la 157,6 milioane de lei, conform proiectului de venituri şi cheltuieli pentru acest an.

Profitul SIF Oltenia pe 9 luni a fost de 53,3 milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO