1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

SIF Oltenia va da un dividend brut de 0,16 lei / acţiune

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au ales astăzi varianta dividendelor, iar societatea le va plăti câte  0,16 lei pentru fiecare acţiune deţinută la data de 14 august, adică, în total, aproape 94 de milioane de lei. Alternativa era păstrarea întregului profit de anul trecut,de 130 de milioane de lei, pentru investiţii.

29 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Acţionarii SIF Oltenia (SIF5) au decis astăzi ca societatea să plătească dividende de 92,8 milioane de lei, din profitul de anul trecut de 130 de milioane, restul urmând să fie alocat pentru investiţii.

Dividendul brut este de 0,16 lei / titlu, ceea ce înseamnă un randament de peste 8,4%, pentru cei care cumpără azi acţiuni SIF5 la preţul de 1,899 lei / titlu. Randamentul dividendului este raportul dintre acesta şi preţul acţiunii.

Totodată au fost aleşi trei administratori: Nicolae Stoian, Carmen Popa şi Grigore-Iulius Postolache. Nicolae Stoian şi Carmen Popa erau deja administratori provizorii. Iulius Postolache este director de investiţii Allianz Ţiriac Pensii Private şi, aparent, susţinător al grupului de acţionari din jurul omului de afaceri Gheorghe Iaciu.

Gheorghe Iaciu a luat repede locul lui Florin Pogonaru, după ce acesta a ieşit din parteneriatul cu Tudor Ciurezu, prin care acesta a obţinut un nou mandat în funcţia de preşedinte al SIF5. Ulterior cei Pogonaru şi Ciurezu nu s-au mai înţeles şi oamenii lui Pogonaru din consiliul de administraţie, Daniela Toader, Ana-Barbara Bobircă şi Petre Ghibu, au demisionat .

Gheorghe Iaciu a ieşit recent din acţionariatul SIF Muntenia (SIF4), unde a fost actorul principal al debarcării conducerii, acum doi ani.  Lovitura de atunci s-a încheiat cu preluarea controlului SIF Muntenia de către Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF Banat Crişana.

Aliat cu fondurile de pensii ING, Iaciu a solicitat iniţial conducerii SIF5 un dividend de 0,21 lei/acţiune, ceea ce însemna consumarea a aproape 94% din profitul net din 2013.


Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO