1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

SIF Transilvania a înregistrat un profit de 50,3 milioane lei, în creştere cu 128%, la nouă luni

SIF Transilvania a înregistrat un profit net de 50,3 milioane de lei, în primele nouă luni din acest an, în creştere cu 128% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, se arată într-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

13 noi, 2015 | Agerpres

Veniturile din activitatea curentă s-au ridicat la aproximativ 140,1 milioane de lei, fiind mai mari cu 89,1% faţă de ianuarie - septembrie 2014. În ceea ce priveşte cheltuielile, acestea s-au cifrat la 84,7 milioane de lei, mai mari cu 67%. Numărul mediu de salariaţi s-a diminuat de la 59 la 52.

De asemenea, investiţiile pe termen scurt au scăzut la 11,4 milioane de lei, faţă de 13 milioane de lei în ianuarie-septembrie 2014. Potrivit informaţiilor publicate pe site-ul propriu, strategiile investiţionale ale SIF Transilvania pe termen scurt şi mediu au ca obiective restructurarea portofoliului gestionat, promovarea de investiţii în corelare cu politica de dividende şi consolidarea poziţiei şi imaginii societăţii pe piaţa de capital.

Nivelul cumulat al activelor nete ale Societăţilor de Investiţii Financiare (SIF) era, la finele lunii septembrie, de şapte miliarde de lei, cu 0,5% mai mare faţă din luna anterioară, creşterea în 2015 fiind de 6,8%, conform unui comunicat al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri din România, remis AGERPRES pe 21 octombrie.

Exprimat în moneda europeană, nivelul activelor nete la finele lunii raportate a fost de 1,58 miliarde de lei, şi tot cu 0,5 % peste nivelul atins la finele lunii anterioare.

'Urmărind evoluţia activelor nete în luna raportată, cu excepţia SIF Muntenia (-3,4%), se observă că toate celelalte SIF, au înregistrat aprecieri ale activelor nete, cu valori cuprinse în intervalul 0,4% la SIF Banat - Crişana şi până la 2,2% la SIF Oltenia. Pe ansamblul anului 2015, datorită majorării de capital din luna iunie, SIF Moldova apare cu minus, însă dacă aplicăm factor 2 de multiplicare creşterea reală este 7,7%, celelalte SIF înregistrând valori de creştere pornind de la 3,4% la SIF Oltenia şi urcând până la 10,0% la SIF Banat - Crişana', se menţionează în comunicat.

Evoluţia preţurilor de închidere, comparativ cu luna anterioară, prezintă deprecieri la SIF Moldova (-0,12%) şi SIF Oltenia (-1,6%) şi creşteri la SIF Transilvania (7,2%) şi SIF Muntenia (1,6%). Cumulat de la începutul anului, pe minus este doar SIF Muntenia cu -1,9%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO