SIF Transilvania face loc parteneriatului Ciurezu – Pogonaru, pentru 4 milioane de lei

Alianţa dintre preşedintele SIF Oltenia (SIF5), Tudor Ciurezu, şi omul de afaceri Florin Pogonaru a îşi continuă dezvoltarea prin impicarea SIF5 în companiile controlarte de acesta din urmă. SIF Oltenia a cumpărat pachetul de 18% deţinut de SIF Transilvania (SIF3) la compania NORD Bucureşti, unul dintre vehiculele de investiţii ale lui Florin Pogonaru.
Adrian N. Ionescu - joi, 11 iul. 2013, 10:34
SIF Transilvania face loc parteneriatului Ciurezu – Pogonaru, pentru 4 milioane de lei

SIF Transilvania (SIF3) a vândut, marţi, pe 4,16 milioane de lei, pachetul de 18% din acţiunile vehicului de investiţii Nord SA Bucureşti (NORD), controlat de familia omului de afaceri Florin Pogonaru.

Preţul de vânzare de 6,75 lei / acţiuni NORD este de peste 3 ori mai mare decât nivelul la care se tranzacţionau, rar, titlurile NORD, înaintea tranzacţiei.

Cumpărătorul este SIF Oltenia (SIF5), al cărei preşedinte, Tudor Ciurezu, şi-a păstrat fotoliul cu ajutorul  lui Florin Pogonaru.

O operaţiune similară a avut loc acum o lună, când SIF Oltenia şi-a rotunjit la peste 25% participaţia la o altă companie controlată de Florin Pogonaru, producătorul articole din mase plastice Prodplast (PPL).

Nord SA Bucureşti (NORD)  este  o companie prin care familia lui Florin Pogonaru îşi administrează mai multe afaceri, inclusiv companiile Prodplast (PPL) şi Prodplast Imobiliare. Cel mai mare acţionar al Nord SA este Central European Financial Services, cu 66% din acţiuni (controlată de Pogonaru), urmată de Victoria Art & Business Center  (18,5%, controlată de Georgiana Pogonaru).

Nord SA Bucureşti (NORD) are 27% din acţiunile Prodplast (PPL), Prodplast Imobiliare peste 9%, Victoria Art & Business Center  (7,8%).

NORD se ocupă, oficial, cu „alte activităţi prestate în principal întreprinderilor”  şi  cu „închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare”. A obţinut un profit de 0,4 milioane lei, din afaceri de 0,9 milioane.

Faptul că firma este folosită ca vehicul financiar se vede şi din bilanţul contabil: avea active financiare de peste 21 de milioane de lei, la 31 decembrie, potrivit raportului pe anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Daniel Dăianu: Energia este mult prea importantă pentru a o juca la bursă
Guvernul trebuie să ia nişte măsuri în domeniul energiei ca să permită României să treacă această iarnă cu daune cât mai mici, aşa cum a trebuit şi în pandemie să ia măsuri speciale,......
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York și Londra rămân principalele centre financiare ale lumii
New York a rămas principalul centru financiar global, în timp ce Londra şi-a păstrat locul doi, iar oraşele din China ...
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 depășește 3 la mie în 60 de orașe și 357 de comune
Incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19, la 14 zile, este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori în 60 de oraşe ...
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea acestora
Lovitură dură pentru bitcoin. China a anunțat că interzice platformele de tranzacționare a criptovalutelor și minarea ...
Cele mai puternice autorităţi de reglementare din China au intensificat vineri restricţionarea criptomonedelor, interzicând ...