1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Companii

SIF-urile s-au bătut să-şi vândă acţiunile Biofarm. Oferta de răscumpărare a fost suprasubscrisă de nouă ori

Indicele de alocare a acţiunilor Biofarm Bucureşti (BIO) cerute în piaţă prin oferta publică de răscumpărare derulată de companie este de aproape 0,113, ceea ce înseamnă că oferta  a fost suprasubscrisă de peste 8,85 ori, potrivit unui raport trimis la Bursă.

16 sep, 2014 | | ECONOMICA.net

Societăţile de Investiţii Financiare (SIF), care sunt cei mai mari acţionari ai Biofarm Bucureşti (BIO), au fost şi cei mai mari vânzători de acţiuni, în cadrul ofertei publice prin care compania a cerut din piaţă 10% din propriile acţiuni.

Înseşi SIF-urile care controlează compania au fost şi cei mai mari vânzători, potrivit brokerilor. "Cele mai mari ordine date în ofertă au volume  aproape egale cu cele deţinute de SIF Muntenia (SIF4), SIF Banat Crişana (SIF1) şi SIF Moldova (SIF2). Este simplu să faci legătura", a declarat Marcel Murgoci, directoul de investiţii al casei de brokeraj Estinvest, pentru ECONOMICA.NET.

SIF 1 şi SIF 4 acţionează concertat, cea dintâi controlând afacerile celei din urmă, prin societatea acesteia de administrare. Pe de altă parte şi SIF2 este o aliată a grupului de afaceri grupat informal în jurul lui Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1.

Cele trei SIF-uri controlează aproape 87 % din acţiunile BIO, fapt care a încurajat speculaţiile privind o eventuală preluare a companiei şi delistare a sa de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), pentru a face mai puţin transparente eventualele tranzacţii imobiliare.

Biofarm are sediul la o staţie de metrou de centrul capitalei, iar operaţiunea descrisă mai sus ar corespunde apetitului pentru afaceri imobiliare a echipei lui Bîlteanu, care a negat.   

"Teoretic se pot face speculaţii, dar nu pare logic, deocamdată, acest scenariu", spune Marcel Murgoci.

Biofarm plănuieşte relocarea în zona industrială (zona Gării Căţelu, spre autostrada Soarelui), unde îşi va dubla capacitatea de producţie în urma unor investiţii de 14 milioane de euro.

Citeşte şi

Vor delista SIF-urile Biofarm, după răscumpărarea a 10% din acţiuni?


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO