SIF1 a finalizat vânzarea a 6% din acţiunile BCR către Erste Group

Societatea de Investiţii Financiare Banat-Crişana (SIF 1) a finalizat cu Erste Group Bank AG contractele prin care a vândut şi schimbat pachetul de 6% din capitalul social al Băncii Comerciale Române, conform unui raport remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 07:21
SIF1 a finalizat vânzarea a 6% din acţiunile BCR către Erste Group

Contractul de opţiune de vânzare/aport de acţiuni a fost încheiat de SIF 1 cu Erste Group în anul 2011, iar vânzarea a fost efectuată în data de 9 aprilie 2012.

SIF Banat-Crişana a semnat la începutul lui noiembrie 2011 cu Erste Group Bank AG (EGB) documentele ce vizează tranzacţiile aferente valorificării pachetului de acţiuni deţinut de SIF1 la Banca Comercială Română (BCR).

Conform acelor documente, tranzacţia are o componentă de schimb de acţiuni şi o componentă de plată în numerar. Astfel, SIF Banat-Crişana primeşte acţiuni Erste Group Bank AG în schimbul a 515.104.687 acţiuni BCR, la o rată de schimb de 1:127,9583; SIF Banat-Crişana primeşte numerar prin vânzarea către Erste Group Bank AG a 103.020.938 acţiuni BCR la un preţ de 1,0385 lei pe acţiune; SIF Banat-Crişana primeşte numerar prin vânzarea către Erste Group Bank AG a 33.256.302 acţiuni BCR, emise în anul 2011 în urma încorporării profitului anului 2010, la un preţ de 0,5 lei pe acţiune.

Pentru acţiunile netranzacţionate în 2011, SIF Banat-Crişana a încheiat un contract de opţiune vânzare/aport, opţiune ce poate fi exercitată în anii 2012 şi 2013, în aceleaşi condiţii.

În urma finalizării tranzacţiei, SIF Banat-Crişana va deţine aproximativ 1% în Erste Group Bank AG şi va putea efectua acte de dispoziţie cu acţiunile Erste Group Bank AG în limita a maximum 25% din acţiunile EGB imediat după achiziţionare, şi la fel după intervale de 6 luni, 12 luni şi respectiv 18 luni. După 18 luni de la data achiziţiei nu mai există restricţii de vânzare.

De asemenea, SIF Banat-Crişana renunţă la dreptul de a solicita listarea acţiunilor BCR, precum şi la dreptul special la dividende.

Erste Group Bank AG (Erste Group) a anunţat pe 14 septembrie 2011 încheierea unui acord de principiu cu patru Societăţi de Investiţii Financiare (SIF), acţionari minoritari la Banca Comercială Româna (BCR) – SIF Banat Crişana, SIF Transilvania, SIF Munteania şi SIF Oltenia (SIF-uri participante) – prin care Erste Group va achiziţiona o participaţie de 24,12%, sau 2.618.286.036 acţiuni, la BCR.

Te-ar mai putea interesa și
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă „provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale – Liderii NATO
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă „provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale – Liderii ...
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă "provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli", au afirmat liderii NATO într-o declaraţie comună semnată înainte de......
Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere
Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere
Atunci când ne cumpărăm un apartament cu siguranță visăm fiecare dintre noi ca acesta să arate ca din reviste. Deși ...
Dan Barna estimează că PNRR ar putea fi aprobat în septembrie
Dan Barna estimează că PNRR ar putea fi aprobat în septembrie
 Vicepremierul Dan Barna estimează că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă propus de România ar putea fi aprobat ...
Drulă: Peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptămână
Drulă: Peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptămână
Peste 1.000 de pasageri pe zi au circulat, în ultima săptămână, cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional ...