Sika deschide o nouă fabrică în România

Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, va deschide o fabrică de mortare uscate amplasată în Căpuşu Mare, judeţul Cluj. Liniile de producţie provin de la o unitate a companiei Deutek, ce nu mai era operaţională la momentul achiziţiei.
Economica.net - joi, 28 mart. 2013, 08:22
Sika deschide o nouă fabrică în România
Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice de construcţii, va deschide o fabrică de mortare uscate amplasată în Căpuşu Mare, judeţul Cluj. Noua fabrică va produce întreaga gamă de mortare uscate din oferta Sika România, pe care compania la importa până acum de la alte subsidiare ale companiei din regiune. Aceasta este cea de-a doua unitate de producţie deţinută de compania elveţiană pe plan local, alături de fabrica de aditivi inaugurată la Braşov în 2008.
 
„Fabrica de mortare uscate va deveni operaţională începând cu luna septembrie a acestui an, cu un personal format din 10 angajaţi. Vom produce aici aceeaşi gamă pe care, până în acest moment, o importam de la alte subsidiare din regiune – atât mortare speciale (mortare de subturnare, mortare de reparaţie, mortare de impermeabilizare, mortare de presărare), cât şi mortare folosite ca adezivi”, adeclarat Ileana Nicolae, Director General al Sika România.
 
Noua fabrică va avea o capacitate de producţie de aproximativ 50.000 de tone anual, iar mortarele uscate produse se vor adresa pieţei locale, dar vor ajunge şi la export pe pieţe învecinate, precum Republica Moldova, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi Ungaria.
 
„Pe piaţa de mortare speciale – unde suntem deja lideri – estimăm o creştere substanţială a cotei de piaţă, în următorii trei ani. În ceea ce priveşte mortarele folosite ca adezivi, am luat decizia de a le produce local deoarece ne dorim să oferim clienţilor noştri soluţii complete, care să includă şi aceste produse”, a mai precizat Ileana Nicolae.
 
În total, piaţa de mortare uscate are, în opinia sa, o valoare de aproximativ 200 de milioane de euro.
 
La începutul acestui an, Sika România a achiziţionat o hală de 2.000 de metri pătraţi, amplasată pe un teren cu o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi, dar şi echipamente constând în două linii de producţie complet automatizate. Toate acestea au făcut parte dintr-o unitate de producţie a companiei ce nu mai era operaţională în momentul achiziţiei.
 
„Am luat decizia unei investiţii brownfield deoarece am găsit această fabrică ce corespunde cerinţelor noastre. În plus, o investiţie greenfield ar fi fost operaţională după aproximativ 2 ani”, a mai spus Ileana Nicolae. 
 
Sika România, subsidiară a concernului elveţian Sika AG, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. Compania este lider de piaţă în domeniul aditivilor pentru betoane, al pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, al consolidarilor cu fibre de carbon, dar şi al mortarelor speciale.
Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto precum Mercedes sau BMW continuă să îşi extindă prezenţa şi să......
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile ...
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...