Silcotub, noi investiţii pe un teren aparţinând municipalităţii Zalău

Producătorul de ţevi fără sudură Silcotub intenţionează să îşi extindă prezenţa industrială din Zalău printr-o nouă investiţie ce ar urma să fi realizată pe un teren de circa 12 hectare ce a aparţinut Uzinei Electrice, fostul furnizor de energie termică al oraşului.
Economica.net - lun, 14 iul. 2014, 13:28
Silcotub, noi investiţii pe un teren aparţinând municipalităţii Zalău

O primă suprafaţă de circa opt hectare a fost deja achiziţionată de Silcotub în 2012, compania solicitând, la începutul lunii iulie municipalităţii- acţionarul unic al Uzinei Electrice, posibilitatea cumpărării unei suprafeţe suplimentare de circa 3,5 hectare

‘Societatea noastră a achiziţionat în ianuarie 2012 o parte din terenul deţinut anterior de Uzina Electrică şi intenţionează să îşi extindă prezenţa industrială în zonă printr-o nouă investiţie pe această locaţie. Această investiţie va genera atât creşterea afacerii societăţii în Zalău, dar şi crearea de noi locuri de muncă precum şi dezvoltarea industrială a zonei’, se arată în scrisoarea de intenţie a Silcotub Zalău trimisă Primăriei Zalău.

Consilierii locali din Zalău au aprobat luni un proiect de hotărâre privind acordul Consiliului Local Zalău, acţionar al Uzinei Electrice, în vederea efectuării demersurilor legale necesare vânzării unor imobile şi bunuri, proprietatea fostului producător de energie termică, acesta fiind primul pas pentru scoaterea la licitaţie a terenului de 3,5 hectare dorit de producătorul de ţevi. Decizia vine după ce, în luna ianuarie, Consiliului Local luase decizia de renunţare la sistemul centralizat de încălzire, gestionat de Uzina Electrică, condiţii în care paza, conservarea şi administrarea bazei materiale existente presupune costuri anuale de peste 600.000 de lei, fără posibilitatea obţinerii unor venituri.

‘Vor fi scoase la licitaţie bunurile Uzinei Electrice şi o suprafaţă de teren de circa 3,5 hectare. În plus, la stabilirea preţului de pornire a licitaţiei va fi evaluată şi afacerea în sine, nu doar bunurile. La licitaţie se poate prezenta oricine, nu doar Silcotub’, a declarat luni, pentru AGERPRES, Radu Nistorescu, administrator public al Zalăului.

Silcotub reprezintă deja una din cele mai puternice prezenţe de pe platforma industrială a Zalăului, alături de producătorul de anvelope Michelin.

În 2012, Silcotub a inaugurat la Zalău o linie de finisare a ţevilor folosite în industria energetică, în urma unei investiţii de 60 de milioane de dolari. Aceasta are capacitatea de a produce cele mai lungi ţevi fără sudură din lume, de 26 de metri, produse cu o rezistenţă deosebită la presiuni şi temperaturi înalte, pentru aplicaţii în cazanele centralelor termoelectrice de ultimă generaţie. Anul trecut a fost pusă în funcţiune noua linie dedicată finisării ţevilor cu conexiuni premium, ce sunt utilizate de companiile petroliere în operaţiuni în medii dificile precum offshore, la mare adâncime, corozive, în puţuri cu temperaturi şi presiuni ridicate, investiţia cifrându-se la 62 de milioane de dolari.

Pentru anul în curs, una dintre investiţiile strategice ale Silcotub este TenarisUniversity, locul în care toţi angajaţii companiei vor putea accesa programele de dezvoltare profesională.

Silcotub, parte a companiei Tenaris, este cel mai important producător român de ţevi fără sudură cu diametre mici, activ în şapte oraşe din România, cu o echipă de peste 1.600 de angajaţi, cei mai mulţi, aproximativ 1.200, lucrând în cadrul fabricii de ţevi din Zalău. Compania mai deţine oţelăria din Călăraşi şi fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, centre de servicii în Ploieşti şi Cluj-Napoca, centrul de colectare a fierului vechi din Popeşti Leordeni şi birouri comerciale în Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...