Sima ar fi fugit cu 5 mil. euro din banii clienţilor. Printre ei, politicieni, afacerişti şi vedete

Cristian Sima, dispărut de lunea trecută, ar fi delapidat 5 milioane de euro de la clienţii WBS Holding, potrivit unor surse oficiale. Situaţia va fi cunoscută în amănunt după ce Corpul de Control al CNVM va publica raportul verificării de la firma lui Sima.
Florin Cojocaru - joi, 11 oct. 2012, 08:31
Sima ar fi fugit cu 5 mil. euro din banii clienţilor. Printre ei, politicieni, afacerişti şi vedete

Omul de afaceri Cristian Sima, fost director al Sibex Sibiu, a fugit din ţară cu 5 milioane de euro, banii clienţilor WBS Holding, firmă de brokeraj la care e administrator, au precizat, pentru ECONOMICA.NET, surse oficiale. Nu este foarte clar, însă, dacă cei cinci milioane de euro reprezintă expunerea sau doar marja.

„Corpul de Control al CNVM a fost la WBS pentru o evaluare şi, simţindu-se cu musca pe căciulă, Sima a fugit cu tot cu banii clienţilor. Este vorba cam de cinci milioane de euro dar e posibil să fie şi bani ai străinilor acolo. Fără îndoială, însă, cea mai mare parte sunt ai clienţilor români. E o mare greşeală, nu e o lume aşa de mare, îl găseşte imediat Interpol-ul. După toate normele de drept asta se numeşte delapidare”, au precizat sursele. Potrivit acestora, este posibil ca Sima să se fi “înfruptat” şi din banii WBS Romania(WBS Holding este înregistrată în Insulele Virgine) însă lucrurile vor fi clare odată ce Corpul de Control va publica rezultatele verificării.

Poliţia Sibiu s-a autosesizat, la rândul ei, şi a început o anchetă în cazul fostului preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima, care nu mai poate fi găsit de câteva zile şi care ar fi dispărut cu banii unor clienţi ce tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecută.

CNVM a început investigaţia

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a confirmat ştirile pentru ECONOMICA.NET potrivit cărora autoritatea pieţei a început investigaţia la Sibex şi la WBS România. Pentru că WBS Holding nu se află sub jurisdicţia sa, Comisia va investiga doar legăturile WBS România cu aceasta. ZF spune că Daniel Dăianu este stupefiat, pentru că i s-a spus că vor fi câştiguri sigure.

Dispariţia lui Cristian Sima, preşedinte până mai ieri al Bursei din Sibiu, s-a produs, aşa cum a relatat şi ECONOMICA.NET pe fondul controlului Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Eventualele fraude ale lui Sima la WBS Holding nu fac obiectul controalelor decât în măsura în care au legătură cu activitatea WBS România, doar aceasta şi Sibex fiind sub supravegherea CNVM. Răspunsul CNVM AICI

Poliţia a deschis o anchetă

Poliţia Sibiu s-a autosesizat şi a început o anchetă în cazul fostului preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, Cristian Sima, care nu mai poate fi găsit de câteva zile şi care ar fi dispărut cu banii unor clienţi ce tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, Luciana Balteş, a declarat că Poliţia s-a autosesizat în acest caz în urma informaţiilor apărute în presă.

„În urma informaţiilor apărute în mass-media referitoare la fostul preşedinte al Bursei Sibiu, Inspectoratul Judeţean de Poliţie s-a autosesizat în acest caz, fiind începute verificări”, a declarat Luciana Balteş.

Ea a precizat că până la acest moment la Poliţia Sibiu nu a fost depusă nicio sesizare referitoare la Cristian Sima, nici din partea familiei acestuia, legată de dispariţie, nici din partea altei persoane.

„Nu avem niciun fel de plângere legată de Cristian Sima, autosesizându-ne pe baza informaţiilor apărute în presă”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu.

Te-ar mai putea interesa și
Grevă profesori – Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi amânate, anunţă sindicatele din Educaţie
Grevă profesori – Evaluarea Națională și Bacalaureatul ar putea fi amânate, anunţă sindicatele din Educaţie
Greva profesorilor a intrat în a doua săptămână, iar criza din Educație pare departe de a fi rezolvată. Nici sindicaliștii din Educație, nici Guvernul nu par dispuși să cedeze. Guvernul......
Dante International, compania care deţine eMAG şi Fashion Days România, afaceri de 7,1 miliarde lei în 2022, minus 3,3%
Dante International, compania care deţine eMAG şi Fashion Days România, afaceri de 7,1 miliarde lei în 2022, minus 3,3%
În 2022, Dante International, compania care cuprinde eMAG România, o parte din vânzările din eMAG Ungaria și Bulgaria, ...
Protest al angajaţilor CFR la Ministerul Transporturilor
Protest al angajaţilor CFR la Ministerul Transporturilor
Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România organizează luni un miting de protest la Ministerul Transporturilor ...
Nicuşor Dan: Lucrările la reţeaua de termoficare din cartierele Rahova, Ferentari, Sebastian au fost finalizate
Nicuşor Dan: Lucrările la reţeaua de termoficare din cartierele Rahova, Ferentari, Sebastian au fost finalizate
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, luni, finalizarea lucrărilor la tronsonul de 13 kilometri din reţeaua ...