Simplu Credit IFN lansează creditul Online 24/7, pentru nevoi personale

Simplu Credit, instituție financiară nebancară (IFN) aflată în top 10 din punct de vedere al activelor, anunță că începe implementarea procesului de digitalizare al serviciilor financiare și lansează creditul Online 24/7, pentru nevoi personale.
Ion Dobreanu - mar, 07 iun. 2022, 16:32
Simplu Credit IFN lansează creditul Online 24/7, pentru nevoi personale

Astfel, clienții persoane fizice pot obține o finanțare de până la 5.000 de lei, în doar câteva minute, prin aplicarea online pe site-ul Simplu Credit, fără deplasări la agențiile fizice. Costurile creditului sunt fixe, iar perioada de creditare este între 6 și 48 de luni.

Pentru implementarea creditului de nevoi personale online, Simplu Credit a colaborat cu compania franceză Ariadnext, unul dintre cei mai importanți furnizori europeni de servicii de identificare digitală. Întregul flux digital al aplicației se bazează pe utilizarea unor soluții IT inovatoare de analiză și securitate informațională, cum ar fi recunoașterea automată a datelor (OCR), identificarea biometrică și modul de analiză și decizie automatizat, în procesul de aprobare utilizându-se inclusiv algoritmi din zona Machine Learning și Inteligență Artificială.

„Suntem bucuroși să ne aliniem trendului digitalizării prin integrarea soluțiilor de creditare online în canalele noastre de vânzare, în completarea rețelei de agenții Simplu Credit, care este în continuă expansiune. Creditul Online 24/7 oferă clienților posibilitatea de a accesa un împrumut cu aprobare aproape instant, în situațiile în care aceștia au nevoie urgent de o sumă nu foarte mare de bani. Toate detaliile creditului sunt accesibile în mod transparent înainte de semnarea contractului, costurile rămânând neschimbate pe durata de desfășurare a creditului. În plus, clienții care se încadrează cu plata ratelor la termenele stabilite beneficiază de reduceri de costuri care le permit să economisească sume substanțiale din valoarea totală de achitat. Ne-am propus ca target un număr de aproximativ 100 cereri de credite pe zi și un volum al vânzărilor de 1,5 milioane lei prin acest canal, până la finalul acestui an”, a declarat Mircea Lupu (foto), General Manager Simplu Credit.

Etapele de obținere a creditului online sunt simplificate față de procedura clasică și se desfășoară foarte rapid. Clientul are nevoie doar de actul de identitate și de telefonul mobil în momentul solicitării creditului. Pe parcursul aplicației, acesta completează și semnează electronic documentele care atestă venitul, solicitarea de credit și acordul de prelucrare a datelor personale în raport cu Biroul de Credit.

Interogarea situației financiare la ANAF și a istoricului de creditare la Biroul de Credit se efectuează în mod automat, iar confirmarea identității este automatizată și se realizează utilizând tehnologii de ultimă generație. În cazul în care aplicația pentru împrumut este aprobată, contractul este emis instant și este semnat tot electronic, cu confirmare prin SMS.

Persoanele care pot aplica pentru creditul online oferit de Simplu Credit trebuie să îndeplinească o serie de condiții de eligibilitate, mai exact să aibă cel puțin 18 ani, venituri nete de minim 1.000 lei din salariu, să respecte regula gradului de îndatorare de maxim 40% la acordareaa creditului sau să nu înregistreze restanțe curente.

Lansarea creditului online de nevoi personale reprezintă un prim pas către adoptarea soluțiilor digitale, compania având inițiate și alte procese de digitalizare cu scopul de a facilita accesul populației nebancabile la servicii financiare și de a reduce timpul alocat proceselor operaționale.

În primul trimestru al anului 2022, Simplu Credit a înregistrat vânzări de credite către persoane fizice în valoare totală de 4,93 de milioane de lei (echivalentul a aproximativ 1 milion de euro), în creștere cu 44% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Despre Simplu Credit

Simplu Credit este o instituție financiară nebancară aflată în top 10 jucători pe piața IFN-urilor independente din România, specializate în credite de consum, din punct de vedere al activelor. Compania a fost înființată în 2007 și este înscrisă în Registrul Special al Băncii Naționale a României, fiind reglementată și supravegheată de către aceasta. În cei 15 ani de activitate, Simplu Credit a finanțat peste 11.000 de clienți, persoane fizice și juridice deopotrivă, numărul de credite acordate depășind 12.500. Rețeaua de agenții a companiei include 11 unități în 5 orașe: București, Ploiești, Brașov, Pitești si Sibiu.

 

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR lucrează la înlăturarea efectelor alunecării de teren de pe DN1 din apropierea localității Breaza (Video)
CNAIR lucrează la înlăturarea efectelor alunecării de teren de pe DN1 din apropierea localității Breaza (Video)
Compania Națională e Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astpzi că, prin intermediul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri București, a început intervenția pentru......
BMW își extinde investițiile în Mexic
BMW își extinde investițiile în Mexic
Grupul Bayerische Motoren Werke (BMW) a anunțat că va investi 800 de milioane de euro (866 de milioane de dolari) în statul ...
ANM: Codul portocaliu de viscol va afecta parțial zece județe. În București va ploua slab sâmbătă și va ninge duminică
ANM: Codul portocaliu de viscol va afecta parțial zece județe. În București va ploua slab sâmbătă și va ninge duminică
Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă, atenţionări Cod portocaliu de viscol, în zece judeţe, ...
Vești excelente pentru  viitorii pensionari, în 2023. Conturile de pensie privată, unde cotizează 8 milioane de români, au crescut într-o lună cât scăzuseră într-un an
Vești excelente pentru viitorii pensionari, în 2023. Conturile de pensie privată, unde cotizează 8 milioane de români, ...
Fondurile de pensii administrate privat (Pilon II)- unde cotizează obligatoriu, cu 3,75% din salariu, peste 7,9 milioane ...