Simtel și Dedeman inaugurează prima grădiniță verde din Petroșani

Simtel, companie românească de inginerie și tehnologie autoproclamată lider național în domeniul energiei regenerabile, anunță finalizarea construirii unei centrale electrice fotovoltaice pentru Grădinița Nr. 2 din orașul Petroșani, potrivit unui comunicat de presă.
Mihai Nicuţ - joi, 14 dec. 2023, 10:35
Simtel și Dedeman inaugurează prima grădiniță verde din Petroșani

Proiectul este rezultatul cooperării dintre Simtel și Dedeman și face parte din strategia celor două companii de a identifica locații din zone unde este nevoie de sprijin din partea mediului de business pentru susținerea eficientizării costurilor cu energia, arată comunicatul.

Centrala fotovoltaică instalată la Grădinița Nr. 2 din Petroșani se întinde pe o suprafață de 94 mp și include 48 de panouri solare. Cu o capacitate de aproximativ 20 Kwp, centrala va produce aproximativ 16.077 kWh pe an și va acoperi circa 85% din necesarul de energie al grădiniței. Astfel, grădinița va beneficia de o reducere semnificativă a costurilor cu energia și își va diminua emisiile de dioxid de carbon cu aproximativ 12 tone pe an.

Proiectul pentru grădinița din Petroșani a fost realizat în parteneriat cu Dedeman, care a contribuit la identificarea locației și la discuțiile cu autoritățile locale. De cealaltă parte, Simtel a fost responsabilă de proiectarea, instalarea și punerea în funcțiune a centralei fotovoltaice, precum și reproiectarea și înlocuirea tabloului general al grădiniței, care avea urme semnificative de uzură, prezentând un risc sporit de incendiu. Totodată, odată cu punerea în funcțiune a centralei, Simtel va continua să asigure monitorizarea și mentenanța acesteia. Proiectul a fost implementat cu fonduri proprii din partea celor două companii.

„Prin acest proiect realizat la grădinița din Petroșani împreună cu partenerii noștri din cadrul Dedeman, ne asumăm un rol activ în crearea unui viitor sustenabil și a unui mediu mai curat pentru generațiile viitoare. Implicarea noastră în proiecte care vizează promovarea consumului de energie verde reprezintă unul din pilonii strategiei Simtel privind responsabilitatea socială. Prin urmare, proiectul din Petroșani este primul dintr-o serie de proiecte planificate pentru următorii ani împreună cu Dedeman. Astfel, ne concentrăm asupra unor locații cu nevoi ridicate de eficientizare a costurilor energetice, precum grădinițe, școli, dispensare și gospodării cu acces limitat la energie electrică. Fiecare panou fotovoltaic instalat și fiecare kilowatt de energie regenerabilă produs reprezintă un pas hotărât spre un viitor energetic eficient. Tehnologia verde nu este doar o cerință pentru sustenabilitate, ci și un motor esențial pentru creștere economică și îmbunătățire a calității vieții”, a declarat Ana Nedea, Director Strategie în cadrul Simtel.

„Parteneriatul cu Simtel este o expresie a angajamentului nostru comun de a sprijini eficiența energetică în regiunile mai puțin dezvoltate economic din România, având în vedere totodată crearea unui mediu curat și a unui viitor sustenabil pentru generațiile actuale și viitoare. Proiectul de la Grădinița Nr. 2 din Petroșani reprezintă primul pas într-o serie de inițiative planificate în colaborare cu Simtel, prin care ne propunem să generăm beneficii reale și durabile pentru comunități și să facilităm accesul la energie verde în zonele care au cea mai mare nevoie”, a subliniat Dragoș Pavăl, Președintele Dedeman.

Simtel este o companie românească, fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc și Radu Vilău. Compania este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul bursier SMTL și operează în 3 domenii de activitate – integrator de soluții în domeniul telecomunicațiilor, energie regenerabilă și automatizări industriale. Compania a livrat cu succes proiecte în fiecare dintre aceste domenii clienților aflați atât în România, cât și în străinătate. Începând cu luna octombrie 2021, compania este inclusă în indicele BET-AeRO al BVB. www.simtel.ro

Dedeman este liderul pieței locale de magazine de bricolaj, compania fondată în 1992 de frații Pavăl și care se află într-o continuă extindere.

Te-ar mai putea interesa și
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților vrea o centrală electrică „ultimul răcnet”, în trigenerare, de 6 milioane de euro
Camera Deputaților a scos la licitație un contract pentru achiziția și amplasarea unei centrale electrice care să reducă din consumul de energie....
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul ...
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Ministerul Mediului a emis astăzi acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse a se realiza în județul Caraș ...