Sindicaliștii din F.S.L.I. Petrol-Energie au protestat în stradă împotriva companiei GSP Offshore și a omului de afaceri Gabriel Comănescu

Economica.net
26 11. 2020
2_fsli_petrol_energie_pichetare_gsp_26_11_09236800

Ei au revendicat respectarea drepturilor încălcate constant și flagrant în ultimele 12 luni de către Grup Servicii Petroliere și de către proprietarul acestei companii, omul de afaceri Gabriel Comănescu. Angajații susțin că problemele lor au început de la preluarea în urmă cu un an a unor operațiuni desfășurate de OMV Petrom de către contractorul GSP Offshore. 

Despre pregătirea protestului, Economica.net a scris în repetatea rânduri: 

UPDATED Angajații GSP Offshore, firma milionarului Comănescu, anunță proteste de stradă, acuzând că se încalcă “constant și flagrant” drepturile 

Sindicaliștii declanșează începând de joi protestele împotriva Grup Servicii Petroliere, un contractor important al OMV Petrom 

Participanții la pichetarea sediului din Voluntari a GSP Holding au solicitat respectarea drepturilor din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la dată transferului, cerând respectarea legii și rezolvarea imediată a tuturor disfuncționalităților. Ei l-au acuzat pe Gabriel Comănescu că le fură banii angajaților și au cerut intrarea în legalitate.

„Dacă nu luăm atitudine împreună acum, mâine se poate că fiecare dintre noi să ajungem în aceeași situație! Nerespectarea drepturilor este un atentat la bunăstarea noastră și a familiilor noastre. Siguranța la locul de muncă, plata drepturilor salariale, echitabilă și la timp, nu sunt cuvinte simple, ci sunt principii pe care trebuie să le apărăm pentru noi și pentru viitorul copiilor noștri!”, a declarat un participant la pichetarea organizată astăzi de F.S.L.I. Petrol-Energie.

Protestul de astăzi vine în continuarea numeroaselor activități întreprinse de reprezentanții F.S.L.I. Petrol-Energie, precum notificarea angajatorului, încercarea de a rezolva situația pe cale amiabilă în întâlnire comună propusă de sindicat, formularea mai multor adrese către Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța, transmiterea unui memoriu către Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, înregistrarea de cereri de chemare în judecată împotriva celor care se fac vinovați de această situație și transmiterea unei scrisori deschise către principalii acționari ai OMV Petrom, în calitate de cedent.

GSP a respins acum două zile toate acuzele sindicaliștilor: GSP respinge, pe rând, toate acuzațiile sindicaliștilor, pe care le consideră “enormități” 

Sindicaliștii acuză și grupul OMV Petrom că s-a mișcat cu multă greutate în încercarea de a soluționa problemele foștilor angajați și de a pune presiune pe Grup Servicii Petroliere să respecte angajamanetele din contractul colectiv de muncă. Potrivit membrilor F.S.L.I. Petrol Energie, deși avea cunoștință de mult timp cu privire la problemele angajaților transferați la GSP Offshore, a fost nevoie să se declanșeze proteste de stradă, să se trimită comunicate de presă și o scrisoare deschisă pentru ca reprezentanții conducerii OMV Petrom să notifice contractorul GSP Offshore , cu privire la respectarea drepturilor angajaților.

„Acțiunea desfășurată astăzi este primul protest în stradă din programul de manifestații publice care vor avea loc în mai multe locații care vor fi anunțate din timp. Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare”, se mai specifică în comunicat.