1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Sindicaliștii F.S.L.I. Petrol-Energie vor protesta mâine în fața sediului OMV Petrom, a sediului GSP Holding și la poarta Rafinăriei Petrobrazi

Federația Sindicatelor Libere și Independente Petrol-Energie a anunțat marți prin intermediul unui comunicat că începând de mâine dimineța, de la ora 10.00, vor începe protestele în fața sediului OMV Petrom, a sediului GSP Holding și la poarta principală a Rafinăriei Petrobrazi.

01 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Motivele invocate de sindicaliști pentru începerea protestelor constau în nerezolvarea revendicărilor celor 400 de salariați ai GSP Offshore, care își desfășoară muncă în baza contractului de prestări servicii pe care GSP Offshore l-a câștigat în urmă licitației organizate anul trecut de OMV Petrom. În aceste condiții, sindicaliștii vor picheta sediul OMV Petrom din București, Sediul GSP Holding din Voluntari și poartă principala a rafinăriei Petrobrazi.

Sindicaliștii cer respectarea drepturilor din Contractul Colectiv de Muncă (CCM) de la dată transferului, cerând respectarea legii și rezolvarea imediată a tuturor disfuncționalităților.

"Problema acestor angajați transferați la GSP Offshore a fost cunoscută și de OMV Petrom care, în calitatea sa de cedent, nu a luat măsuri concrete de corectare până la data emiterii acestui comunicat. Reacția OMV Petrom apărută și în spațiul public după transmiterea scrisorii deschise de către F.S.L.I. Petrol-Energie, prin care a notificat contractorul GSP Offshore cu privire la respectarea drepturilor angajaților, este un prim pas timid și, încă, insuficient în rezolvarea situației', se specifică în comunicat.

„Suntem determinați să continuăm programul de proteste până când umilințele și abuzurile vor înceta, iar salariații de la GSP Offshore vor fi repuși în drepturi. Vom folosi toate resursele pe care le avem și toate mijloacele legale de luptă sindicală, alături de determinarea și solidaritatea arătată de toți membrii F.S.L.I. Petrol-Energie față de colegii noștri care suferă acum”, a declarat Manuel Chejnoiu, vicepreședinte al F.S.L.I. Petrol-Energie.

Sindicaliștii anunță că singură soluție pentru dezamorsarea actualului conflict ar fi repunerea imediată în drepturi a celor afectați și angajarea OMV Petrom în mod formal în acțiuni concrete care să conducă la evitarea unor situații similare cu alți contractori actuali și viitori.

"Întregul program de proteste este adaptat reglementărilor legale și recomandărilor generate de contextul creat de pandemia COVID-19, protecția și siguranța participanților fiind prioritare. La acțiunile de pichetare participă numărul maxim de protestatari permis de lege, restul membrilor F.S.L.I. Petrol-Energie fiind solidari prin susținerea arătată în mediul digital", se mai menționeaza în comunicat.

Nu este primul protest organizat de membri F.S.L.I. Petrol-Energie pentru sprijinirea angajaților GSP Offshore. Săptămâna trecută, pe 26 noimebrie, sindicaliștii au pichetat sediul GSP Holding din Voluntari. Protestul lor l-a vizat în special pe patronul Grup Servicii Petroliere, Gabriel Comănescu, pe care l-au acuzat că le fură banii angajaților.

Sindicaliștii din F.S.L.I. Petrol-Energie au protestat în stradă împotriva companiei GSP Offshore și a omului de afaceri Gabriel Comănescu | Economica.net

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO