1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Sindicalişti din ELCEN protestează miercuri în faţa primăriei generale, din cauza situaţiei dificile a companiei

Salariaţii membri de sindicat din cadrul ELCEN vor protesta miercuri, timp de două ore, în faţa sediului Primăriei Municipiului Bucureşti, din cauza situaţiei dificile în care se află în acest moment Societatea Electrocentrale Bucureşti SA, potrivit Agerpres.

13 sep, 2016 | Agerpres

Potrivit unui comunicat al Federaţiei Sindicale Termoelectrica (FST), sindicaliştii reclamă faptul că Primăria Municipiului Bucureşti şi RADET refuză să plătească energia termică livrată de ELCEN, astfel acumulându-se datorii totale în valoare de peste 3,6 miliarde de lei.

Din cauza acestor datorii acumulate de RADET, ELCEN a acumulat la rândul sau debite în valoare de aproximativ 1,8 miliarde de lei.

'Există în acest moment riscul ca funcţionarea celei mai mari companii de termoficare din ţară, ELCEN, să fie periclitată. Astfel, locurile de muncă ale celor peste 2.000 de salariaţi ai ELCEN pot fi puse în pericol. Mai mult, angajaţii societăţii sunt, la rândul lor, şi bucureşteni şi sunt preocupaţi de termoficarea Capitalei nu doar în calitate de angajaţi la compania care asigură apă caldă şi căldură în Bucureşti, ci şi în calitate de locuitori ai municipiului. Totodată, din cauza facturilor neplătite de către RADET, au fost limitate în mod constant sumele alocate pentru reparaţii, investiţii şi modernizări', se spune în comunicatul FST.

Protestul sindicatelor din ELCEN este autorizat şi va avea loc între orele 12:00 - 14:00. La manifestaţie sunt aşteptaţi aproximativ 120 de salariaţi, membri de sindicat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO