1EUR = 4.8590 RON | Bucureşti 28 º

News

Sindicaliştii de la Dacia protestează, marţi, la Mioveni, faţă de măsurile fiscal-bugetare ale Guvernului

Membrii Sindicatului Autoturisme Dacia vor organiza, marţi, pe platforma de la Mioveni, un miting de protest faţă de măsura Guvernului de a transfera contribuţiile sociale de la angajator la angajat, dar şi pentru obligativitatea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la nivel de ramură, precum şi pentru demararea construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu, au anunţat, luni, într-un comunicat de presă, reprezentanţii sindicali.

06 noi, 2017 | Agerpres

'Consiliul Sindicatului Autoturisme Dacia a hotărât, în şedinţa din data de 27 octombrie 2017, organizarea unui mare miting de protest la Mioveni, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor 'Dacia', marţi, 7 noiembrie 2017, începând cu ora 12:30. Vor participa membri ai Sindicatului Autoturisme Dacia de pe platforma Mioveni şi de la furnizori, care vor protesta: împotriva transferului taxelor şi impozitelor de la angajator la angajat, pentru obligativitatea negocierii şi încheierii Contracte Colective de Muncă la nivel de ramură, precum şi pentru demararea construcţiei autostrăzii Piteşti-Sibiu, vitală pentru industria auto din România. Măsurile preconizate de actuala guvernare aduc atingere nivelului de trai al românilor, batjocorind sudoarea cu care ne câştigăm pâinea noastră şi a copiilor noştri, amanetându-ne viitorul! Este vital pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri să-i determinăm pe guvernanţi să renunţe la planurile de a ne lua banii !', notează sursa citată.

Conform proiectului de Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, publicat recent de Ministerul Finanţelor, contribuţiile sociale vor trece de la angajatori la angajaţi începând cu 1 ianuarie 2018.

'Nivelul contribuţiilor scade cu 2 puncte procentuale, astfel că din totalul de 39,25% contribuţii plătite la un salariu brut se vor plăti 37,25%. Din totalul de 22,75% contribuţii datorate de angajator, 20 de puncte se transferă către salariat', a informat Ministerul Finanţelor Publice (MFP), într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, în total, din salariul brut, 35% vor fi contribuţii reţinute de angajator în numele salariatului, iar contribuţiile rămase în sarcina angajatorului, respectiv 2,75% (după transferul de 20 puncte la salariat), scad la 2,25% şi vor acoperi riscurile de şomaj, accidente de muncă, concediu medical, creanţe salariale.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă ar fi trebuit să fie adoptat vineri, 3 noiembrie 2017, în şedinţă extraordinară de Guvern, însă aceasta a fost amănată pentru luni, 6 noiembrie 2017, fără a fi precizată ora desfăşurării acesteia.

Surse guvernamentale au precizat că Executivul ar putea amâna şi şedinţa extraordinară de luni, în cadrul căreia ar fi urmat să aprobe o serie de măsuri fiscal-bugetare

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO