Sindicat: Poşta Română a venit cu propuneri inacceptabile din punctul nostru de vedere. Continuăm negocierile

Sindicaliştii din Poşta Română sunt nemulţumiţi de propunerile venite din partea conducerii companiei pentru a soluţiona revendicările lor, acestea fiind considerate inacceptabile, iar negocierile continuă, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, liderul Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR), Matei Brătianu.
Economica.net - vin, 21 oct. 2016, 17:20
Sindicat: Poşta Română a venit cu propuneri inacceptabile din punctul nostru de vedere. Continuăm negocierile

‘În momentul acesta continuă negocierile. Compania a venit cu propuneri inacceptabile din punctul nostru de vedere. Una din ele ar fi să suspendăm acordarea salariilor compensatorii, ori acestea le-am avut în contractul colectiv de muncă, tocmai ca să nu poată da afară oricând şi să salveze în felul acesta soarta companiei’, a spus Matei Brătianu.

Acesta susţine că o altă propunere a fost acordarea în două tranşe a unei majorări salariale, dar numai până la o anumită clasă de salarizare ceea ce însemna că ar fi beneficiat de aceasta jumătate din numărul de salariaţi. Brătianu a precizat că ar fi rămas cel puţin 7.000 – 8.000 cu salarii foarte mici, fără majorare salarială.

‘Orice fel de propunere a lor de rezolvare a revendicării noastre este legată în mod constant de concediere de salariaţi. Nu spun absolut nicio vorbă de creşterea veniturilor. Dimpotrivă, au şi spus că veniturile nu pot să crească. Atunci întrebarea mea este de ce nu pleacă? Dacă ei au venit să conducă Poşta conştienţi că nu cresc veniturile şi că le scad în fiecare an atunci nu înţeleg de ce vor să o conducă’, a afirmat liderul sindical.

În opinia acestuia, managerii companiei au trecut în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2017 un nivel al cheltuielilor pentru bunuri şi servicii mai mare cu 40 de milioane de lei, în condiţiile în care nu a fost atinsă niciodată suma preconizată, iar în felul acesta chiar dacă veniturile nu sunt mai mari, realizarea unor cheltuieli mai mici ar induce ideea obţinerii de profit pentru a încasa bonusuri de performanţă.

‘Avem marţi (25 octombrie n.r.) Comitet Executiv la care vin toţi liderii din ţară şi luăm decizia asupra formelor de protest. Toţi membrii de sindicat au spus că în prima decadă din noiembrie, dacă nu se semnează actul adiţional, nu mai vor niciun fel de marş, niciun fel de miting, niciun fel de pichet, ei încetează lucru’, a mai spus Matei Brătianu.

Contactat de AGERPRES, şeful Poştei Române, Alexandru Petrescu, a precizat că negocierile cu sindicatul reprezentativ din Poşta Română se desfăşoară de peste 6 luni, în discuţie fiind multiple variante şi ipoteze economice, însă deocamdaă nu s-a ajuns la un acord între părţi.

‘Avem în discuţie multiple variante şi ipoteze economice, până la această dată am restrâns plaja de opţiuni, dar nu există o variantă agreată de ambele părţi. Varianta finală va întruni condiţiile îndeplinirii indicatorilor economico-financiari ai companiei, cadrul legal şi rigorile disciplinei financiare. Este esenţial ca varianta agreată să nu afecteze solvabilitatea şi dezvoltarea sustenabilă a companiei în viitor. Avem agreată o agendă de întâlniri şi îmi exprim speranţa că, împreună, vom găsi soluţia benefică ambelor părţi’, a declarat pentru AGERPRES Alexandru Petrescu.

În data de 27 septembrie, Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România (SLPR) a organizat o acţiune de protest solicitând majorarea salariului cu 200 de lei. Aceştia au ameninţat cu încetarea lucrului la începutul lunii noiembrie în cazul în care cererea lor nu va fi soluţionată.

Majorarea salarială solicitată de 200 de lei brut însemna un efort pentru companie de 5 milioane de lei lunar.

Liderul sindical susţine că au existat mai multe runde de negociere la care au fost prezenţi reprezentanţi ai Ministerului Comunicaţiilor, iar poziţia acestora a fost de fiecare dată de acceptare a unei majorări salariale, cu condiţia ca aceasta să se încadreze în bugetul salarial pe 2016.

Te-ar mai putea interesa și
Fidelis – Depozitarul Central începe distribuirea sumelor de bani aferente plăţii pentru rambursarea principalului pentru titlurile de stat emise în program
Fidelis – Depozitarul Central începe distribuirea sumelor de bani aferente plăţii pentru rambursarea principalului ...
Depozitarul Central distribuie, începând de luni, sumele de bani aferente plăţii pentru rambursarea principalului pentru titlurile de stat emise în cadrul Programului Fidelis al Ministerului......
UPDATE – Atacuri teroriste în Daghestan. Rusia anunţă 16 morţi printre care poliţişti şi un preot (VIDEO)
UPDATE – Atacuri teroriste în Daghestan. Rusia anunţă 16 morţi printre care poliţişti şi un preot (VIDEO)
Operaţiunea antiteroristă lansată în republica rusă Daghestan din Caucaz, după atacuri împotriva unor biserici ortodoxe ...
Patru morţi la fabrica de lactate RAM de la Ibăneşti
Patru morţi la fabrica de lactate RAM de la Ibăneşti
Patru bărbaţi au murit la fabrica de lactate RAM de la Ibăneşti (Botoşani) după ce un muncitor a coborât în beciul ...
Sud-coreenii de la KHNP continuă angajările pentru construcţia primei instalaţii de detritiere din Europa, la Cernavodă. Recrutează inginer construcţii civile pe salarii nete de 9.600 lei
Sud-coreenii de la KHNP continuă angajările pentru construcţia primei instalaţii de detritiere din Europa, la Cernavodă. ...
KHNP, care deschis o sucursală în România în 2023, angajează inginer construcţii civile pentru construcţia instalației ...